Instagram’da nasıl mavi tik alınır?

Instagram’da nasıl mavi tik alınır?

Son günlerde en popüler sosyal medya hesaplarından biri olan Instagram sürekli güncelleniyor ve kullanıcı kitlesini hızla arttırmaya devam ediyor.  Durum böyle olunca, ünlü kişileri, şirketleri, fazla takipçisi olanları ve kaliteli içerik paylaşanları sınıflandırmak için Facebook ve Twitter da olduğu gibi mavi tık özelliği bulunuyor. Altını çizerek söylemeliyiz ki, mavi tik alan hesaplar takip edilmesi gereken ya da davranışları onaylanan kişi anlamına gelmiyor. Mavi tik, Instagram tarafından olumsuz ve kalitesiz içerik oluşturulunca da ismin yanından kaldırılabiliyor.

Mavi Tik Ne İşe Yarar?

 Bu uygulama ilk çıktığında birçok firma ve Ünlü kişiler otomatik mavi tık rozeti alırken, günümüzde ise, kendi sayfasını da onaylanmış hesap yapmak yani isminin yanına mavi tık almak için, Instagram sayfası üzerinden başvuru yapılabiliyor. Bu başvuru sonucu nasıl içerik paylaştığınız, takipçi sayınız ve içerik kaliteniz inceleniyor. Eğer uygun şartlar sağlanırsa, isminizin yanına onaylanmış kişi rozeti olan mavi tik geliyor. Bu durumda takipçi sayınız artıyor ve reklam gelirleriniz, varsa ürün satışlarınız artıyor. Çünkü mavi tik, insanlar tarafından onaylanmış kişiler olarak algılanıyor

Nasıl Mavi Tik Başvurusu Yapılır?

Geçtiğimiz günlere kadar, mavi tik Instagram tarafından otomatik olarak isminizin yanına ekleniyordu. Fakat milyonlarca ulanıcı olan Instagram içerikleri incelemeye yetişemediği için, başvurma özelliğini getirdi. Instagram üzerinde aktif, kaliteli içerik üreten ve milyonlarca takipçiye sahipseniz ve bunun herkes tarafından bilinmesini istiyorsanız mavi tik için başvuru yapabilirsiniz. Instagram sayfanızdaki ayarlar kısmında altta bulunan hesap sekmesine girin. Alt kısımda doğrulama iste yazan sekmeye tıkladığınızda ekrana gelecek olan sorulara cevap verin ve en altta sizden kimlik, pasaport, ehliyet gibi, bir devlet kurumu tarafından verilmiş resmi belge fotoğrafı isteyecek oraya saydığımız fotoğraflardan birini ekleyerek hesabınızın doğrulanması için başvurunuzu tamamlamış oluyorsunuz. Tabii ki bu aşamadan sonra, yetkililerin hesabını incelemesi gerekiyor. Eğer gerekli şartları sağlıyorsanız, isminizin yanına onaylanmış kişi işareti olan, yani mavi tik işareti gelecektir.

Mavi Tık almak için Şunları Yapmayın:

Sahte takipçi satın almayın

Instagram Fenomeni olmaya uğraşmayın

Hesabınızı mümkün oldukça aktif tutun

Çevrimdışı görüntü oluşturun ve sayfanıza bağlantılar verin

Tüm bunları tek başınıza yapamayacağınızı düşünüyorsanız, kaliteli ve alanında iyi olan dijital ajansları tercih edebilesiniz.