İncelemeler yapıldı, korkulan sonuç çıkmadı

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve insan eliyle olduğu sanılan olayda incelemeler sonuçlandı. Ulubey Kaymakamlığı öncülüğünde yapılan incelemelerde, acı gerçek ortaya çıksa da insan eliyle olmaması sevindirdi.
İncelemeler yapıldı, korkulan sonuç çıkmadı

Ulubey Kaymakamlığı, Ulubey İlçesi’nde bir çöplükte işkence ile öldürülmüş halde bulunduğu söylenen 5 köpek yavrusu ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada köpek yavrusu cesetleri üzerinde yapılan incelmede, ölümlerinin soğuk kaynaklı zatürree olduğu tespit edildi. Ölülerininse diğer hayvanlar tarafından parçalandığının tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, Ulubey ilçesindeki Belediye çöplüğü yakınında bulunan dere yatağında 5 adet köpek yavrusunun parçalanmış halde bulunduğu bilgisi üzerine Ulubey İlçe Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ve İlçe Belediye yetkililerince araştırma yapıldığı duyuruldu.


Hayvanlara kötü muameleye yönelik ilgili kurumlara herhangi bir ihbar ve şikayet gelmediğinin dile getirildiği açıklamada, “Ulubey İlçe Emniyet Amirliği sorumluluk bölgesinde olduğu anlaşılan Ulubey ilçesi, Dilaver Mahallesi, Külçen yolu üzerinde Belediyeye ait hayvan barınağının hemen alt tarafında bulunan çöplükte İlçe Emniyet Amirliği Ekiplerince yapılan aramada 3 adet ölmüş köpek yavrusunun bulunduğu tespit edilmiştir. Ölmüş köpek yavruları ile ilgili Ulubey İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü veterinerlerince gerekli incelemenin yapıldığı, köpek yavrularının Pneumoni (Zatürre) ve buna bağlı açlık sebebi ile öldüğü, öldükten sonra diğer hayvanlar tarafından parçalandığı kanaatine varıldığı yapılan otopsi raporu ile tespit edilmiştir.” denildi.