İnay köylülerinin toz isyanı yol kapattırdı

Köylerinin içinden geçen ve seramik hammaddesi taşıyan kamyonların çıkardığı toza isyan eden köylüler yol kapattı.
İnay köylülerinin toz isyanı yol kapattırdı

Ulubey ilçesine bağlı İnay köyünden geçen ve seramik hammaddesi olarak kullanılan kaolin maddesini taşıyan kamyonlardan çıkan tozlar isyan eden köylülerin yol kapatmasına neden oldu.

Sorunun çözümü için çare bulamadıklarını söyleyen köylüler, yaklaşık 2 saat boyunca yol kapatarak kamyonların geçişine izin vermediler.

İnay köylü olan Araştırmacı yazar Muammer Sakaryalı Evrensel gazetesine yaptığı açıklamada; yaklaşık 3 aydır Eşme ilçesine bağlı Kayalı köy’den alınan kaolin maddesinin köyden geçen yoldan taşındığını belirterek, köylülerin tozdan nefes alamadıklarını ve tarımsal ürünlerinin mahvolduğunu söyledi.

Sakaryalı, “Madenleri çıkartan ve taşıyan şirket yetkilileri bu olumsuz durumu gidermek için söz verdi. Şirket ne yazık ki sözünü tutmuyor. Adeta yol teröristliği yapıyor. Köyde tam harman zamanı, ekinlerin biçilme zamanı. Köylü tozdan ekinlere giremiyor. Şirket sözünü tutmayınca köylünün de bıçak kemiğe dayandı. Bugün öğleden sonra eski Ulubey Eşme yolunda açtıkları geniş bir çukurla kamyonların geçişine kapattı köylüler. Köylü kamyonların önünde sorunun çözümünü talep ediyor” bilgisini verdi.