İlimize gelen turist sayısında artış var

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre; Uşak’a gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 45 civarında artış gösterdi.
İlimize gelen turist sayısında artış var

Son yıllarda ilimizin tanıtımı konusunda yapılan ataklar faydasını göstermeye başladı. Uşak, son yıllarda tarihi, kültürel yapıları, antik kentleri ve doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Uşak’a gelen yerli turist sayısı 2021 yılında 20 bin500 kişi olurken 2022 yılı 1 Ocak 31 Ağustos tarihleri arasında 29767 oldu. Yurt dışından Uşak’a gelen turist sayısında da 2021 yılına göre yüzde 30 civarında bir artış gözlendiği belirtildi.

Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Uşak İl Özel İdaresi ve Zafer kalkınma Ajansı tarafından son yıllarda Uşak’ın tanıtımı ile ilgili çalışmalar meyvesini vermeye başladı.

Uşak Arkeoloji Müzesi, Atatürk Evi, tarihi tren garı, Ulubey kanyonları (Cam teras) gibi değerlerine son yıllarda kazı çalışmalar ile öne çıkan 2 antik kent Sebeste ve Blaundus’ta Uşak’a gelen turist sayını artıran faktörler arasında yer alıyor.

Ayrılmaz ikili hale gelen cam teras ve Ulubey Kanyonları ise il merkezinden daha fazla turist çekiyor Ulubey Kanyonlarını görmeye gelen turist sayısı 2021 yılında 90 bin civarında olurken yine 1 Ocak - 31 Ağustos tarihleri arasında yüzde 23 oranında artarak 110 bin rakamına yaklaşmış durumda.

13-17 Ekim tarihleri arasında yapılan sürüş etkinliği için Uşak’ı tercih eden Borusan Otomotiv Motorsport Akademi de Uşak’ı sosyal medyadan tüm dünyaya tanıttı.

Etkinliğin tanıtımı, Facebook instagram, youtube, twitter, linkedin gibi tüm sosyal medya kanallarında döndü.

Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, tanıtım videoları sosyal medyada 20 milyon civarında etkileşim aldı.

Bunun dışında yılsonunda Land Rover markasıyla, İngiltere merkezinden tüm dünyada kullanıcılarına ve baktıkları dergilerine paylaşım yapılacağı ve Uşak’ı tanıyanların sayısının daha da artması bekleniyor.