İlimizde Cumhuriyet’in 98. Yılı coşku ile kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıl dönümü tüm Türkiye ve ilimizde eş zamanlı olarak kutlanmaya devam ediyor.
İlimizde Cumhuriyet’in 98. Yılı coşku ile kutlandı

Dün Atatürk Anıtı’na çelenk bugün de Uşak Valiliği'nde düzenlenen tebrikat töreni deva etti. Uşak Valisi Funda Kocabıyık, protokol üyeleriyle bayramlaşmasının ardından 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda kutlamalar devam etti.

Buradaki törenler; Saygı Duruşu ve  İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu.

“CUMHURİYET BİZE BIRAKILAN AZİZ BİR EMANETTİR”

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmasına, , Cumhuriyetin 98. yaşını gururla ve onurla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak başladı.

Kocabıyık, “Canımızdan aziz bildiğimiz vatanımızı işgal ederek Türk milletini tarih sahnesinden ebediyen silmek isteyen karanlık güçlere karşı verdiğimiz Millî Mücadele’yi Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak taçlandırmamız, sonsuza kadar coşkuyla kutlayacağımız bayramımızın övünç kaynağıdır. Hiçbir zaman esaret karşısında dizlerinin üstüne çökmeyen Türk milleti, Cumhuriyet’i kurarken bağımsızlık şiarından ilham alarak destan yazmıştır.

Dünya tarihinin görebileceği en karanlık emeller ve oyunlarla bağımsızlığımıza göz dikenler, Türk milletini tarihten sonsuza kadar silmenin hesaplarını yaparken Türk milletinin tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmediğini düşünemediler. Yüce Türk milleti, bütün kirli oyunları çelik yumruğunun bir darbesiyle parçalayarak, yeni bir devlet inşa etmeyi başarmıştır. Bize bırakılan aziz emanet, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar korumak ve yüceltmektir.

Bugün 98. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı en değerli emanet olarak her geçen gün yükselmektedir ve yükselmeye devam edecektir. Millî Mücadele yolunda canlarını hiçe sayarak vatanımızı, bayrağımızı ve istiklalimizi bize kazandıran kahramanlarımızın aziz hatıraları sonsuza kadar yaşatılacaktır. Cumhuriyetimizin mevcudiyetini korumak için bütün gücümüzle çalışırken vatanımızın ve milletimizin refahı adına hedeflediğimiz değerlerden gözlerimizi bir an olsun ayırmayacağız.

Türkiye Cumhuriyeti, yüce Türk milletinin en büyük değerlerinden biridir. Her türlü karanlığı azmiyle ve fedakârlığıyla aydınlığa çevirmeyi başaran aziz milletimiz Cumhuriyetimizin bütün değerlerine ve kazanımlarına sahip çıkma kararlılığından asla vazgeçmeyecektir. Bu kararlılıkla geleceğe emin adımlarla yürüyen Türk milleti, daha nice Cumhuriyet Bayramlarına güven, huzur ve beraberlik içinde kavuşacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak bize armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve kahraman silah arkadaşlarına, Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan Millî Mücadele yolunda canını veren aziz şehitlerimize ve kutlu bir destanın yüce neferleri olarak gözlerini kırpmadan vatan savunmasına koşan kahraman gazilerimize sonsuz minnet ve şükran duygularımı sunarım” şeklinde devam etti.

Tören, Halk oyunları gösterileri ve kent genelinde çeşitli yarışmalara giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Program sonrası düzenlenen kortej yürüyüşünde, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'ndan Atapark bölgesine kadar bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Yaklaşık 50 metre uzunluğundaki Türk bayrağı eşliğinde ellerinde bayraklarla yürüyen protokol üyeleri ve öğrencilere vatandaşlar evlerinin balkonlarından alkışlayarak eşlik etti.

İlimizde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına;  AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Kutlama programı bu akşam saat 19.00 da Ramada Otel’de Vali Kocabıyık tarafından düzenlenecek kabul töreni ile devam edecek.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler