İlimizde “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlandı

Uşak’ta “24 Kasım Öğretmenler Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar, sabah saatlerinde İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin’in Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.
İlimizde “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlandı

Kutlamalar AKM’de devam etti. Burada açılış konuşmasını yapan Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, “Öğretmenlik, bilgi, tecrübe ve irfanla öğrencileri hayata hazırlama sanatıdır. Geleceğimizin omuzlarında yükseldiği öğretmenlerimiz, şefkat, merhamet ve ilimin olduğu gibi geleceğimizin de mimarıdır.

Öğretmenliğin tarihi insanlığın tarihi ile başlar. Bizim tarihimizde öğretmenliğin tarihidir. Öğretmenliğin insan yetiştirme sanatı olduğunu göstererek şanlı tarihimizin altın sayfalarında yer almıştır” dedi.

Daha sonra konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyorum. “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” diyen Hz. Ali ve “Öğretmenler! Gelecek nesiller sizin eseriniz olacaktır” diyen Başöğretmen ve Ulu Önder Atatürk’ün sözleri bile sizlerin omzundaki yükü anlatamaya yeterli gelmeyebilir” diyerek öğretmenliğin önemine vurgu yaptı.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, “24 Kasım 1928 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e meclis tarafından “Başöğretmen” unvanının verilişi ve Milet mekteplerinin açılış tarihidir. 1981 yılından itibaren de “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaya devam ediliyor.

Bu arada birçok öğretmenimizi terör saldırıları sonucu yitirdik. Daha üç gün önce 22 yaşında gencecik bir öğretmenimizi hain bir terör saldırısı sonucu kaybettik. Bütün şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, sağ ve emekli olmuş öğretmenlerimize de uzun ömürler diliyorum.

Öğretmenlik bütün dünyada kutsal bir meslek olarak kabul ediliyor. Bizim kültürümüzde de öğretmenin yeri; “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” sözü ile ne güzel belirleniyor. Ben, ilkokul öğretmenimle bir araya geldiğimde hala titrerim. Titremem korkumdan değil, ona saygısızlık etmektendir” ifadesini kullandı.

Program Müzik Öğretmeni Murat Şahintürk yönetiminde oluşturulan Öğretmenler korosunun konseri ve halk oyunları gösterisinin sunumuyla sona erdi.

Uşak’ta düzenlenen “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlamalarına; “Uşak valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Uşak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, kurum müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

(SALİH KILINÇ / HABER)