İlham Gencer hayatını kaybetti! İlham Gencer kimdir, neden öldü kaç yaşında?

Türkiye'nin ilk Piyanist şantörleri arasında yer alan efsane caz müzisyeni İlham Gencer öldü. İşte ölüm nedeni, yaşı ve merak edilenler...
İlham Gencer hayatını kaybetti! İlham Gencer kimdir, neden öldü kaç yaşında?

İlham Gencer hayatını kaybetti! İlham Gencer kimdir, neden öldü kaç yaşında? Türkiye'nin efsane caz müzisyenleri arasında yer alan piyanist şantör İlham Gencer hayatını kaybetti. 

Bozkurt İlham Gencer'in Bodrum'da tedavi gördüğü özel bir hastanede vefat ettiği açıklandı. Acı haberi Bozkurt İlham Gencer'in oğlu şarkıcı Bora Gencer, sosyal medya hesabından duyurdu. Gencer, "Babam Türkiye'nin babası, benim canım varlığımın sebebi dünya iyisi insan adam gibi adam Bozkurt İlham Gencer'i kaybettik" ifadelerini kullandı.

İLHAM GENCER KİMDİR, KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?

Henüz beş yaşındayken annesinden aldığı derslerle başladığı Müzik hayatını yaşamının sonuna kadar sürdüren sanatçı, birçok unutulmaz esere de imza attı.

Türkiye'nin ilk yerli caz grubunu kuran Gencer, 1950'li yılların başında Amerikalı şarkıcı Eartha Kitt'e "Katibim" şarkısını öğretti. Kitt 1953 yılında, bu anonim şarkıyı caz tarzında ve eğlenceli İngilizce sözlerle seslendirdi. Şarkı dünya çapında hit oldu.

İlham Gencer, ilk evliliğini Ayten Alpman'la yaptı. Çiftin kızları ünlü caz vokalisti Ayşe Gencer geçtiğimiz Aralık'ta 66 yaşında yaşamını yitirdi. İkinci evliliğini ise Necla Gencer ile yapan Gencer'in çocukları Bora Gencer ve İlhan Gencer de müzikle ilgilendi.

100. doğum gününü İlham Gencer, 28 Ağustos 2022'de Bodrum'da sanatçı dostlarının katıldığı sürpriz kutlama ile eğlenceli anlar yaşamıştı.

Ünlü sanatçının uzun yıllardır kalp rahatsızlığı ile mücadele ettiği biliniyordu.