İl Genel Meclisi Üyesi Kudret Yaman’ı en çok üzen olay neydi?

Uşak İl Genel Meclisi’nin MHP’li üyesi Kudret Yaman, dünyanın ilk voleybol müsabakaları düzenlendiği Akmonya antik kentinde dünya çapında bir voleybol turnuvası düzenleyememekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
İl Genel Meclisi Üyesi Kudret Yaman’ı en çok üzen olay neydi?

Uşak’ın tanımı ile ilgili bir konu görüşülürken söz alan Yaman, “Bilindiği gibi Dünyada ilk voleybol ilimiz sınırları içerisinde yer alan Banaz İlçesine bağlı Ahat Köyünde bulunan antik Akmonya kentinde oynanmıştır. İl Genel Meclisi’nde 5 yılımız doldu. Bir türlü bir “Akmonya Voleybol Turnuvası” düzenleyemedik.

İsterdim ki, bir Brezilya, bir Almanya ya da dünyanın değişik ülkelerinden voleybol takımlarının katılacağı bir voleybol turnuvası düzenleyebilseydik Akmonaya’yı dünyayı tanıtmış olacaktık. Şimdi nasıl tanıtacağız? Bilemiyorum.

Akmonya tarihi bir yer. Orada hala bir kazı yapılamadı. Ayrıca onun da üzüntüsü içerisindeyim. Basketbol voleybol gibi sporlar ve turizm konusunda bizden sonra oluşacak meclisin verimli çalışmalar yapmasını diliyorum.

Böyle bir turnuva Uşak’ın tanıtımına büyük bir katkı sağlar diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

ANTİK KENTLERİN RONTGENİ ÇEKİLİYOR

Uşak Vali yardımcısı ve aynı zamanda İl özel idaresi Genel sekreteri olan Ömer Kalaylı, “İl Özel İdaresi olarak meclisimizin vermiş olduğu destekle 2018 yılı içerisinde Ulubey İlçesi Sülmenli Köyünde bulunan Blaundus antik kentinde kazılara başladık.

Şu anda da hem Blaundus, hem Akmonya, hem Sabeste antik kentleri ile ilgili “Jeoradar” yani yerin altının görüntülenmesi işlemi sürüyor. Kudret Bey’in önerisi çok doğru. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile burada önerdiğiniz turnuvayı düzenleyelim.

Uşak Üniversitesi hocalarımızın Akmonya ile ilgili hazırladığı kitapları biz İl Özel idaresi olarak bastıracağız” dedi.

Mehmet Nacar, “Şu anda Ahat Köyüne gidip 6 kişi ile voleybol takımı kuralım. Kahvede yaşlı ve şapkalı 6 adam çıksın bizimle hemen voleybol maçına girişirler. Kudret Beyin önerisinin hayata geçirilmesi için yeni meclise tavsiyede bulunabiliriz” dedi.