İkinci cemre düştü mü, nereye düştü?

Cemrenin düşeceği tarihler merakla sorgulanmaya devam ediyor. Havaların ısınması için sabırsızlıkla bekleyen vatandaşlar ikinci cemrenin düşeceği tarihi araştırıyor.
İkinci cemre düştü mü, nereye düştü?

İkinci cemre düştü mü, nereye düştü? - Baharın gelişini müjdeleyen cemre düşmesi havaların ısınması için sabırsızlıkla bekleyen vatandaşların gündeminde yer alıyor. Baharın müjdeleyicisi olarak bilinen Cemre düşmesi Arapça'da kor durumunda olan ateş anlamına gelirken ilk cemrenin düşmesinin ardından vatandaşlar, ''İkinci cemre ne zaman, nereye düşecek?'' sorularına yanıt arıyor. 

CEMRE NE ZAMAN DÜŞER?

Baharın müjdeleyicisi olarak bilinen cemre, 7 gün ara ile sırasıyla havaya suya ve son olarak toprağa düşüyor. Cemre düşmeleri tamamlandıktan sonra baharın gelişi, doğanın yeniden yeşermesi ve canlanması anlamlarına gelirken ikinci cemrenin düşeceği tarih gündemdeki yerini aldı. İlk cemre havaya 19-20 Şubat tarihlerinde düştü. İkinci cemre ise suya 26-27 Şubat tarihlerinde düştü. Bu durumda yalnızca üçüncü cemrenin düşeceği tarih beklenmeye başlandı. 

CEMRE NE ANLAMA GELİR? 

Cemre, ilkbahar başlangıcında yedişer gün arayla önce havada sonra su ve toprakta oluştuğu sadüşünülen sıcaklık artışını ifade etmektedir. Arapça olan sözcük kor durumunda ateş anlamına gelirken Mina Vadisi'nde Arafat'tan gelecek taşlarla oluşan yığınlara da "cemre" adı verildiği de bilinmektedir. 

Öte yandan Türk ve Altay halk kültüründe ve mitolojisinde İmre (İmere veya Emire) adı verilen cinin neden olduğuna inanılmaktadır.