İçişleri Bakanlığından Ramazan Genelgesi

İçişleri Bakanlığının yayınladığı ve 81 ile gönderdiği genelgeye göre Ramazan ayı boyunca uygulanacak olan tedbirler gönderildi.
İçişleri Bakanlığından Ramazan Genelgesi

İçişleri Bakanlığı, ramazan ayında uygulanması amacıyla 81 ilin valiliğine “Ramazan Ayı Tedbirleri” gönderdi. Bakanlık tarafından düzenlenen ve tüm illere gönderilen genelgeye göre, sahurda ve iftarda insanları bir araya getiren, kalabalık gruplar oluşturan her türlü etkinliğe müsaade edilmeyecek ve iftar çadırları kurulmayacak. Bakanlığın sunduğu genelgede fırınlara verilen özel siparişler, ekmek ve pide üretimi iftardan en geç 1 saat önce bitecek ve fırınlar iftar saatine kadar yalnızca satış yapabilecekler.

Bununla birlikte bugün toplanacak Bilim Kurulu yarın toplanacak olan kabine toplantısından sonra Ramazan tedbirlerinin genişletilmesi beklenmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre de Ramazan boyunca teravih namazları, tedbirlere uygun olarak yalnızca evlerde kılınabilecek. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da camilerde teravih namazı kılınamayacak.

İçişleri Bakanlığı 81 İle Genelge Gönderdi

Ramazan ayı boyunca uygulanacak tedbirler ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine genelge gönderdi. Genelge kapsamında Ramazan ayı boyunca bunu fırsata çevirerek fahiş fiyat uygulayan tüm firmalarla ilgili işlem yapılacak ve denetimler sıkı bir şekilde sürdürülecek. Aynı zamanda valilikler ve kaymakamlıklar, Ramazan ayının ruhuna uygun olarak bu ayın dayanışma ve yardımlaşma ön planda olarak geçirmesine yönelik koordine olacaklar.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre, kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinlikten uzak durulacaktır. İftar çadırlarına ve her türlü etkinliğe müsaade edilmeyecektir. Vatandaşlar iftar sahur gibi toplu organizasyonlarda bir araya gelmeyeceklerdir. Salgının ev içi bulaşma oranının da yüksek olması nedeninden dolayı vatandaşların iftarda ve sahurda misafir kabul etmemeleri konusunda duyurular yapılması gerektiği ve bu durumlara önem verilmesi gerektiği de genelgede yayınlanan notlar arasındadır. Yarın yapılacak olan kabine toplantısından sonra ramazan ayında uygulanması gereken tedbirlerle ilgili vatandaşlara yeni açıklamalar yapılacak. Bu tedbirlerin hem ramazan ayı boyunca hem de bayram boyunca uygulanması bekleniyor. İçişleri Bakanlığı Ramazan genelgesini 81 valiliğe kırmızı veya mavi bölgeler fark etmeksizin gönderdi.