İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan sel açıklaması!

Bir gün önce Adıyaman ve Şanlıurfa illerinde etkisini gösteren sağanak yağışın ardından yaşananlar hakkında Bakan Soylu açıklamalarda bulundu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan sel açıklaması!

Bundan bir gün önce sağanak yağışın ardından iki ilimizde sağanak yağış meydana gelmişti. Yaşanan bu felaketin ardından iki ilde yapılan tespitlere göre toplamda 17 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu kaybın hemen ardından ise bugün de Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından deprem illerinde meydana gelecek olan sağanak yağış nedeni ile yeniden sel ve su baskını uyarılarında bulundu. 

Özellikle de Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerinde etkisini gösterecek olan sağalanak yağışın olumsuz sonuçların oluşmaması için vatandaşların dikkat etmesi gerekenlere değinildi. Bugün öğle saatlerinde başlayan yağışların Meteoroloji tarafından yapıan açıklamaya göre 19 Mart tarihine kadar devam edeceği bilgisinin gelmesinin ardından ise Valilikler tarafından da vatandaşların dikkatli olması gerektiği konusun uyarılar peş peşe gelmeye başladı. 

1 YILDA YAĞACAK OLAN YAĞIŞ 1 BUÇUK GÜNDE YAĞDI! 

Bugün ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte yağışın hangi boyutta olduğu konusunda bilgiler geldi. Yapılan açıklamalara göre selden etkilenenlerin hasarlarının tespit edileceğini ifade ederek, sahada devletin tüm organıyla çalışmalarda bulunduğunu ifade etti. 

Yapılan incelemelere göre bu sene uzun süredir yağışların olmaması ve kuraklık tehlikesinin bulunması konusu ile ilgili Bakan Soylu, "Selin tahrip ettiği alan büyük bir alan. Burası da biliyorsunuz dere yatağı. İnşallah yakın bir zamanda temizleyip bir vesileyle milletimizin hasarlarını tespit edip onları tazmin ederek milletimize mahcup olmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz." şeklinde yaptığı açıklamanın yanı sıra gelen sorulara yanıt olarak bir senedir beklenen yağışların 1 - 1,5 gün içerisinde etkisini gösterdiğinden bahsetti.