İBB duyurdu! Kiracılar da bina taraması için başvuru yapabilecek!

İstanbul'da başlayan hasar tespit çalışmaları ile ilgili açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, hasar tespiti için başvurulara kiracıların da dahil edilebileceği öğrenildi.
İBB duyurdu! Kiracılar da bina taraması için başvuru yapabilecek!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ardından uzmanlar tarafından yapılan açıklama ile birlikte gözler İstanbul iline çevrildi. Çok fazla riskli durumda bulunan binaların olduğunun açıklanması ile birlikte burada da büyük bir yıkımın olmaması için çalışmalara başlanması gerektiği ifade edildi. Durum bu şekilde olunca da yapılabilecek olan başvuru sonucunda kişilerin evlerinin depreme dayanıklı olup olmadığının öğrenilebileceği ifade edildi. Bu noktada da yapılacak olan çalışmalar hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı. 

Yapılan bu açıklamaya göre binaların güvenliğinin tespit edilebilmesi iadına hızlı bina tarama yöntemi ile önlemlerin alınabileceğinden bahsedildi. Daha önce de uygulanan bu yöntemin yanı sıra risk durumunun öğrenilebilmesi adına projete başvuru için tapu şartının arandığı öğrenildi. Fakat sürecin hızlanabilmesinin adında bu şartların hafifletilebileceğinden bahsedildi. 

KİRACILAR DA BAŞVURU YAPABİLECEK! 

Hasar tespit çalışmaları hakkında yapılan açıklamalara göre sürecin hızlı bir şekilde ilerleyebilmesi adına artık kiracılar ve 2000 yılından sonra inşa edilmiş olan binaların da dahil edildiği öğrenildi. Konu hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından, "İBB ekiplerimizin yaptığı hızlı tarama yöntemi ile bina incelememize kiracılar ve 2000 yılı sonrası yapılar için de başvuru yapılabilecek. 2000 yılı öncesi inşa edilen yapıları önceleyerek binalarınızı inceleyeceğiz." şeklinde açıklamalarda bulunuldu.