Honaz Tüneli ile Denizli geçişleri 15 dakika daha kısa sürecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Denizli Çevre Yolunun 2’nci kısmı ve Honaz Tüneli’nin tamamlanması ile şehir geçişinin 10 dakikaya düşeceğine ilişkin bilgiler verdi.
Honaz Tüneli ile Denizli geçişleri 15 dakika daha kısa sürecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından faaliyete geçirilen Denizli Çevre Yolunun 2’nci kısmı ve Honaz Tüneli’nin açılışı hakkında bilgiler verildi. Bakanlık, söz konusu proje hakkında yazılı bir açıklamaya yer verdi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇILIŞA KATILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımı ile 28 Ocak Cumartesi günü Denizli Çevre Yolunun 2’nci kısmı ve Honaz Tüneli’nin açılışının yapılacağı  belirterek, projenin tamamlanmasıyla bayram ve tatil döneminde 45 dakika süren şehir geçişinin 10 dakikaya düşeceğine dikkati çekti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Denizli’nin Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgeleri arasında geçit konumunda olduğu ve sanayi, ticaret, tarım ve ihracattaki önemine vurgu yapıldı. Bakanlık tarafından yayımlanan yazılı açıklamanın devamında ise ''İzmir – Aydın, İstanbul – Akhisar – Buldan ve Afyon – Uşak istikametinden gelip Antalya, Muğla ve Çardak istikametine giden transit taşıt trafiği mevcut durumda Denizli şehir merkezinden geçmektedir. Özellikle yaz aylarında artan trafik yüküyle birlikte şehir içinde trafik yoğunluğu oluşmaktadır. Denizli’nin şehir içi ve transit trafik akışının düzenlenmesi çalışmaları kapsamında Denizli Çevre Yolu 32 kilometre uzunluğunda, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında projelendirildi.'' ifadeleri yer aldı. 

ÇEVREYOLU GÜZERGAHI KISALACAK

Çevre yolunun 18 kilometrelik birinci kısmı daha önce açıldığının hatırlatıldığı açıklamada, çevre yolunun ikinci kısmının da 28 Ocak tarihinde hizmete sunulacağı bildirildi. Çevre yolunun 2’nci kısım çalışmaları kapsamında da Honaz Tüneli’nin, 2 bin 640 metre uzunluğunda çift tüplü olarak inşa edildiği, çevre yolunun 2’nci kısmı ile Honaz Tüneli’nin açılışı hakkında ''Projelerimizin hizmete açılmasıyla birlikte Denizli’nin çevre yolu ağını tamamlıyoruz. İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere ülkemizin pek çok önemli merkezinin Denizli üzerinden gerçekleştirecekleri seyahatleri, çevre yolu ile hızlı ve zaman kaybetmeksizin sağlanacaktır. Mevcut yol ile 28 kilometrelik şehir geçişi, 14 kilometreye düşecektir. Bayram ve yaz dönemlerinde 45 dakika süren şehir geçişi de 10 dakikaya inecektir. Transit trafiğin Denizli Şehir Merkezinden çıkarılmasıyla, günde ortalama 30 binden fazla aracın geçiş yaptığı şehir içindeki trafik yoğunluğu rahatlayacak, trafik güvenliği ve sürüş konforu artırılacaktır.'' denildi. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Ocak tarihinde Denizli'de olacak.