HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK?

Bu yazı ve araştırmadan muradımız, tek suçlu ilan edilen Uşak halkına yapılan haksızlığa karşı çıkmaktır.
HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK?

Bu üç gündür Uşak ve Uşaklının yaşadığı kabusun tek suçlusu vatandaş değildir. Bunu bilir bunu söyleriz.

Yaşanan bu üzücü olaylar sonrası yetkililer durmadan vatandaşı suçluyor. Tüm uyarılar vatandaşa yapılıyor. Yetkisiz kişilere doğal gazlarını açtırdıkları için patlamalara neden olmakla suçlanıyor.

Birkaç uzmandan aldığımız bilgilere göre; patlamaların nedeni uçlarına kör tapa takılan eski doğal gaz hatları. Bunun kanıtı da 7. Yunus Emre Sokakta meydana gelen ve 4 kişinin yaralandığı patlamadır. Burada yapılan bilirkişi incelemesinde; kör tapa takılan eski doğal gaz hattının nerdeyse binanın içine girdiği, basınçlı gaz verilince kör tapanın patlamaya neden olduğu yönündeymiş.

Bu kör tapalar da enteresan. Örneğin bir bina yıkılmış. Yerine çok katlı bina yapılmış. Yapılırken de eski binanın hattı kör tapa ile bina girişine yakın bir yerden kapatılmış. (Uzmanlara göre ana dağıtım borusundan kapanması gerekiyormuş.)  Bir de bu işlemler için müteahhitlerden para alınmış.

Yeniden doğalgaz verilmesi sonucu basınç kör tapaları patlatınca binalarda patlama meydan geliyor. Patlamaların uzman doğal gaz açıcısı ya da uzman olmayanların açması ile hiçbir ilgisi yok.

Nerden mi biliyoruz? Hemen 14 Aralık Pazartesi günü ilk patlamanın yaşandığı Atatürk Mahallesi 7. Yunus Emre Sokağa gidelim. Patlama sonrası çevredeki insanların ilk tepki; “Şiddetli bir sarsıntı yaşadık. Büyük bir deprem olduğu kanısına kapıldık” şeklinde oldu. Bu çok önemli bir ayrıntıydı. Niçin deprem oluyor hissine kapılmışlardı?

Çünkü patlama bina içerisinde değil, binanın dışında olmuştu. Buradaki patlama fotoğraflarına bakarsak dış duvarlar yerle bir olmuştu.

Duyumlarımıza göre İzmir’den gelen ekip, Örnek Evlerinde  30 daireli Türkuaz sitesinin derhal boşaltılması gerektiğini belirtip sitenin her an havaya uçma tehlikesi olduğunu belirtmiş ve site derhal boşaltılmış.

Bir dairede kaba hesapla 4 kişinin yaşadığını düşünürsek Türkuaz sitesinde en az 120 kişi tabir yerindeyse adeta bir katliamdan kurtulmuş demektir. Sağ olsun var olsun İzmir ekibi.

Türkuaz sitesinde bulunan eski yani iptal edilen doğal gaz borusu nasıl olmuşsa kanalizasyon sistemine girip bina içine gaz doluyor. Binada oturan 30 daire kokudan duramayınca UDAŞ’tan yardım istiyor. Şanslarına İzmir’den gelen ekip olayı inceliyor ve binayı derhal boşaltıp olaya müdahale ediliyor.

Aynı durum Eski Gediz Yolu Karağaaç Mahallesi gibi birkaç yerde daha yaşanıyor.

Hadi binaları geçtim, sokaklardaki gaz sızıntısını kim yaptı? Onu da mı vatandaş yetkisiz kişilere yaptırdığı için gaz sızdı? Dozerlerle kazıyorsunuz, düzeltiyorsunuz.

Peki sokaklarda patlayan dağıtım boruları da mı vatandaşın kusuru? diye sorarız bizde o vakit.

Buraya kadar söylediğimiz şu: Uşaklı olarak yıllardır bombanın üzerinde oturmuşuz. UDAŞ kendi içerisinde yaşadığı sorunları halının altına süpüre süpüre bugünlere gelmiş. İlk ciddi problemde de tekke düştü kel göründü.

Koranavirüs salgını olur suçlusu Uşaklı vatandaş

Sanki yarasayı Uşaklı vatandaş yedi.

Şimdi soğukta titreyen Uşaklı vatandaş

 Evi patlayıp savaş alanına dönerken yaralanan Uşaklı vatandaş.

Bütün bu olayların suçlusu da Uşaklı vatandaş.

Tam da bu noktada aklıma rahmetli Kemal Sunal’ın “Kibar Feyzo” filminin finalindeki repliği aklıma geldi.

“Şimdi sen devletsin, sen bilirsin.

Gayri hükmü sen ver kurban.

Suç kimde?”