HGS Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır

HGS sorgulama işlemini yapmak için HGS resmi internet adresini ziyaret edin.
HGS Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır

Dilerseniz e devlet üzerinden de sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. E devlet sistemi üzerinden sorgulama yapmak için mutlaka e devlet şifrenizin olması gerekiyor. Sorgulama yapmak için herhangi bir ücret ödenmesi gerekmiyor. Şifresi olmayan kişilerin sorgulama yapabilmesi için eğer daha önce şifre alınmadıysa, PTT şubelerine giderek 2 TL karşılığında kapalı zarf içinde yeni şifre alması gerekiyor. HGS Hızlı Geçiş Sistemi kelimelerinin baş harflerinden türetilmiş bir kısaltmadır.

E Devlet Üzerinden HGS Sorgulaması Nasıl Yapılır?

E devlet üzerinden HGS sorgulaması yapmak isteyen kişilerin E devlet sitesine giriş yaptıktan sonra sayfanın sağ süt kısmından giriş yap butonuna basması gerekiyor. Sıra kimlik doğrulama sistemine geliyor. Bu aşamada, mutlaka adres satırında güvenli bağlantı sisteminin aktif olduğundan emin olmanız gerekiyor. Kullandığınız kimlik doğrulama yöntemi hangisiyse onu seçin ve ardından karşınıza çıkan yönergeleri takip edip sisteme giriş yapın. Daha sonra arama satırına araç plakasına yazılan ceza sorgulama yazın. En üstte çıkan seçeneği tıklayarak HGS sorgulaması işlemini tamamlayabilirsiniz.

HGS Sorgulaması ile Hangi Bilgilere Ulaşılır?

HGS sorgulaması ile uğraşılan bilgiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Ceza tutarı,
  • Ceza saati,
  • Ceza tarihi,
  • Cezanın düzenlendiği ilçe,
  • Cezanın düzenlendiği il,
  • Aracın plakası,
  • Tc kimlik no bilgilerine ulaşmanız mümkündür.

Ceza bilgileri tablosunda detay düğmesine tıklamanız halinde trafik cezası ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmanız mümkündür. Bu bilgilere ulaşmak isteyen kişilerin mutlaka plaka bilgisini girmesi gerekmektedir.

HGS Sorgulaması ile Hangi Geçişler Görüntülenebiliyor?

HGS sorgulaması ile görüntülenebilen geçişler arasında Avrasya Tüneli, YSS Köprüsü, Kuzey Çevre Otoyolu, Gebze Orhangazi İzmir Otoyolu’nda meydana gelen ihlali geçişleri görüntüleyebiliyorsunuz. HGS sorgulaması yapmanız halinde borç durumunuzu internet üzerinden öğrenmiş oluyorsunuz. Ödemeleri de internet üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. HGS bilgilerini öğrenmek isteyen kişilerin mutlaka plaka bilgilerini girmesi gerekiyor. Sistem sayesinde internet bağlantısı bulunan  herhangi bir yerden akıllı cihazınızı kullanarak saniyeler içinde sorgulama yapmış oluyorsunuz.