Haluk Levent Kızılay'dan gıda ve çadır aldıklarını açıkladı

Ahbap Derneği’nin kurucusu ve başkanı Haluk Levent depremzedeler için Kızılay'dan aldıkları çadır konusuna açıklık getirdi. Fox TV'nin canlı yayınında konuşan Levent, dikkat çeken ifadelere yer verdi.
Haluk Levent Kızılay'dan gıda ve çadır aldıklarını açıkladı

Ahbap Derneği’nin kurucu başkanı müzisyen Haluk Levent, depremzedeler için topladığı bağışlarla çeşitli yardımları deprem bölgelerine ulaştırdı. Yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 11 kenti etkileyerek ağır yıkıma neden oldu. Yaşanan yıkımda barınma, gıda ve ısınma gibi çok temel ve acil ihtiyaçlar ortaya çıkarken depremin ilk anından bu yana bölgede olan AHBAP ekipleri de yardımları ulaştırmada aktif rol aldı.

Son olarak sosyal medayada yer alan iddialara göre AHBAP kuruluşunun deprem bölgelerine götürdüğü çadırları Kızılay'dan satın aldığı ifade edildi. Kurucu başkan Levent, sosyal medya hesabından bu bilgiyi doğruladı. Levent, bu sabah Fox TV ekranında katıldığı 'İlker Karagöz ile Çalar Saat' haber programının canlı yayında Ahbap’ın bölgeye götürdüğü yardımların ve Kızılay’dan alınan çadırlarla ilgili detayları paylaştı. Haluk Levent, ''İnsanların acil ihtiyacı vardı, ben o çadırları almak zorundaydım. Sadece ben değil AFAD da Kızılay'dan çadır satın alıyor. Kızılay’dan sadece çadır değil gıda da satın aldık.'' ifadelerine yer aldı.

''SATIŞI İNTERNET SİTESİNDE GÖRDÜ ARKADAŞLAR''

Haluk Levent, tartışma konusu olan çadır satışıyla ilgili ''15 bin 250 adet çadır aldık. 2 bin 50'si Kızılay'dan alındı. 13 bin 200 tanesi de başka firmalardan alındı. 28 tanesinin faturasını yayınlayacaktık zaten. Arkadaşlar Kızılay’ın internet sitelerinden çadır sattığını görmüşler. Sitelerde var. Ankara Eczacılar Odası da almış biz niye almayalım? Hemen öğrendik ihracat yapılmak üzere hazırlanan 2050 çadır var. Kızılay’ın iştiraklerinin çadır sattığı piyasada biliniyor. Deprem zamanı veya değil, biliniyor. Ben o an hiçbir şey düşünemiyorum. İnsanlar ölüyor orada, dışarıda tir tir titriyorlar. Benim orada insanlara çadır getirmem lazım. Kızılay’da 2 bin 50 tane çadır vardı. 20 bin olsa satın alacağım. Ben o anda başka bir şey diye düşünemem. İnsanlar ölüyor, eksi 10 derece. Sistemi kimse bilmiyor. AFAD da çadırları parayla, faturalı alıyor Kızılay'dan. Buyurun AFAD yetkilileri yalanlasın. Eğer o yurt dışına ihraç edilecek çadırlar satılacaksa, AFAD da parayla alıyor. Orada bir muhasebe var.'' ifadelerine yer verdi. Kızılay'dan çadır dışında konserve de aldıklarını söyleyen Levent, ''Kızılay’dan barbunya, konserve aldık. Muhatap ben miyim? Bir dakika bile önemli. Kızılay yönetimi karar alır, parayı iade eder. Onu ben bilemem.'' diyerek sözlerini sonlandırdı.

İlgili Haberler