Güvenir’den 1 Eylül Dünya Barış Günü ve Uşak İlimizin Kurtuluş Günü Mesajı

Atatürkçü Düşünce Derneği GYK Üyesi ve İç Ege Bölge Sorumlusu Dr. Arif Güvenir, “1 Eylül Dünya Barış Günü ve Uşak İlimizin Kurtuluş Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Güvenir’den   1 Eylül Dünya Barış Günü ve Uşak İlimizin Kurtuluş Günü Mesajı

Güvenir, mesajında Ulu Önder Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” felsefesine atıfta bulunarak bu felsefeden uzaklaştığı için Türkiye’nin dış politikada kaos yaşadığını belirtti.

Güvenir; Uşak’ın Kurtuluşunun 96 yıldönümünün önemine de dikkat çekerek, Kurtuluş Savaşının Uşak’ta sonlandığını belirtti.

İşte Güvenir’in, “1 Eylül Dünya Barış Günü ve Uşak İlimizin Kurtuluş Günü” mesajı:                                                            

                                       " YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ”

Atatürkçü Düşünce; küresel, bölgesel ve ulusal sorunlara çözüm sunabilen; tek ideoloji, tek felsefe, tek sistem olarak yolumuzu aydınlatmaktadır...

Bugün dünyada, bölgemizde ve ülkemizde en çok ihtiyaç duyduğumuz, aradığımız ve istediğimiz tek şey BARIŞ tır. Atatürkçü Düşünce Sistemi'nin politika ve stratejilerinden uzaklaşan siyasetin ülkemizi ve bölgemizi sürüklediği KAOS ortadadır.

" Yurtta Barış Dünyada Barış" sözünün değerini anlamak istemeyen, gereğini yapamayan, bu sözü gereksiz ve edilgen bularak, sözde aktif dış politikanın önünde engel olarak gösterenlerin Türkiye'yi getirdiği nokta hepimizin malumlarıdır.

Dünyada savaşların açık ya da gizli birçok nedeni sayılabilir. Fakat, savaşların temelinde mutlaka emperyalist bir plan bulunmaktadır. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Bu nedenle Büyük Kurtarıcı ve Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk " savaşlar zaruri olmadıkça bir cinayettir." demiştir. Ulu Önder Hatay meselesi başta olmak üzere birçok sorunu savaşarak değil barış yoluyla çözmüştür.

Devletimizin ulusuyla bölünmez bütünlüğünü korumak, geleceğe emin adımlarla ilerlemek ve emperyalist projeleri bozmak için Atatürkçü Düşünce Sistemi ne daha fazla sahip çıkmaya ve uygulamaya ihtiyacımız olduğu kesindir.

" Yurtta Barış Dünyada Barış" dünya ve Türkiye için çok önemli ve çok değerli bir BARIŞ formülüdür, bir anahtardır...

  1 Eylülün Dünya Barış günü olarak kutlanmasının yanında, Uşak ilimizin iki yıl süren düşman işgalinden kurtuluş günü olarak ta kutlanmaktadır. Düşman kumandanı Trikopis’in Uşak’ın Göğem Köyünde esir alınması da, Kurtuluş savaşının kesin zaferle sonuçlandığının göstergesi olmuştur.

  Türk Ulusu asla esaret altında yaşayamayacağını, tam bağımsızlık için ‘’ Ya istiklal ,ya ölüm’’ diyerek emperyalizme karşı verdiği kurtuluş Savaşını zaferle sonuçlandırarak dünyaya ilan etmiştir. Bu zafer mazlum milletlere örnek olmuş, emperyalizmin sömürgesi olan bir çok ulus bağımsızlık savaşı vererek sömürge olmaktan kurtulmuştur.

1 Eylül Dünya Barış Günü ve Uşak ilimizin kurtuluş günü kutlu olsun.”