Gönüllü sağlık çalışanı başvurusu ne zaman, nasıl yapılır?

Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin ardından deprem bölgelerinde yaraları sarmaya devam eden sağlık çalışanları için Sağlık Bakanı Koca bir duyuru yayımladı. Buna göre deprem bölgelerine gönüllü olarak gidilebilecek.
Gönüllü sağlık çalışanı başvurusu ne zaman, nasıl yapılır?

Gönüllü sağlık çalışanı başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? - 6 Şubat günü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem felakatinin ardından sağlık çalışanları deprem bölgesinde yaraları sarmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, afet bölgesinde gönüllü olarak çalışmak isteyenlerin taleplerini iletilmesi adına başvuru formu oluşturulduğunu duyurdu. 

Deprem bölgesinden atanmak isteyenler sağlıkçılar, Bakan Koca'nın açıklamalarının ardından ''Sağlık Bakanlığı tayin başvuruları ne zaman başlayacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Gönüllü sağlık personeli başvurusu ile ilgili merak edilenleri derledik.

SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN TAYİN BAŞVURUSU ALINACAK

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca deprem bölgesindeki sağlık çalışanları hakkında yaptığı açıklamada, ''Bu arkadaşlarımızın görevlendirme ve tayin talep başvuruları personel bilgi sistemleri üzerinden alınacaktır.'' ifadelerine yer verdi. Sağlık Bakanı Koca, deprem bölgelerinde görevli sağlık çalışanları için gönüllülük, tayin ve görevlendirme konularında yeni düzenleme yaptıklarını belirterek, ''Bu düzenlemede, öncelikli olarak, gönüllülüğü kolaylaştırıyor, bir sisteme kavuşturuyoruz. Afet bölgesinde gönüllü olarak çalışmak isteyen hekimlerin, hemşirelerin, tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımızın bu taleplerini iletebilmesi için 'Ekip Portal Uygulaması' üzerinden başvuru formu oluşturulmuştur. Gönüllülük başvurularıyla ilgili il sağlık müdürlüğünce görüntülenebilecek, Bakanlığımızca ihtiyaç doğrultusunda görevlendirme yapılacak. Başvuracak tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.'' ifadelerine yer verdi. 

GÖNÜLLÜ SAĞLIK ÇALIŞANI BAŞVURUSU 

Afet bölgesine gönüllü sağlık çalışanı olmak isteyenlerin başvuru şartları ile ilgili bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili açıklamanın ilerleyen günlerde yapılması bekleniyor.