Giresun’da Sel Faciası

Giresun’un Duroğlu beldesine bağlı olan Aksu deresinde derenin debisinin yükselmesi nedeniyle sel felaketi yaşandı, bir kişi hayatını kaybetti.
Giresun’da Sel Faciası

Karadeniz Bölgesi yurdumuzun en çok yağış alan bölgelerinin başında yer almakla birlikte sel facialarının da en çok yaşandığı bölgedir. Bu kez haber Giresun’dan geldi. Giresun merkeze bağlı olan Aksu Deresinin debisinin yükselmesi nedeniyle sel faciası yaşandı. Sel kaynaklı olarak iki işçi hızla akan suya kapılırken işçilerden biri can verdi. Diğerinin ise tedavisi hala devam ediyor. Yetkililer tarafından kurtarılan birkaç işçinin Van nüfusuna kayıtlı olduğu ve ölen kişinin ağabeyinin de bu kişilerden biri olduğu belirtildi.

Duroğlu Belediye başkanı öğleden sonra konuyla ilgili açıklamada bulundu. Belediye Başkanı yapmış olduğu açıklamada derenin debisinin yükseldiğini ve sel olayının bu yüzden yaşandığını belirtti. Bölgede sık sık sel felaketleri yaşanırken son olarak haber bugün öğle saatlerinde geldi. Sele kapılan işçilerin yardımına çevre sakinleri yetişirken ancak bir işçi kurtarılabildi. Kurtarılan kişi ambulansla hastaneye kaldırılırken durumunun iyi olduğu ulaşan haberler arasında. Giresun’da sel faciası nedeniyle şu an bir kişi hayatını kaybetti.

Giresun’da Yaşanan Sel Nedeniyle 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Hayatını kaybeden işçinin cansız bedenine kısa bir süre sonra ulaşılırken, diğer işçi ise son anda yetkililer tarafından kurtarıldı. İşçi sel sırasında eline geçen bir kütüğe tutunarak suyun üzerinde kalabilmiş ve Jandarma tarafından kurtarılmak için büyük bir çaba sarf edilmiştir. Yetkililer işçiye halatla ulaşmış ve dere kenarına halat yardımıyla çekebilmiştir. Olay sırasında hayatını kaybeden işçi ise 20 yaşında Umut Sarı adlı bir kişi. Van nüfuslu olan kişinin ağabeyi de yetkililer tarafından kurtulan kişilerden biri.

Yaşanan sel felaketi nedeniyle savcılık ta soruşturma başlattı. Olaya ilişkin herhangi bir ihmal olup olmadığıyla ilgili idari ve adli soruşturma sürecek. Yetkililer, sudan kurtarılan işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtirken, ekipler tarafından arama çalışmaları da sürüyor. Giresun’da sel olayları sık sık yaşanırken, yetkililer bu tür olayların daha fazla tekrarlanmaması için gerekli önlemleri almakla, vatandaşlara konuyla ilgili uyarıları yapmaktadır.