Germiyan Sokak’ta Ramazan ayı etkinlikleri başladı

Ramazan ayının gelişi ile birlikte pek çok ilde çeşitli etkinlikler düzenlenmeye başladı. Kütahya Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri Germiyan Sokak’ta başlarken etkinliğe pek çok vatandaş katılım gösterdi.
Germiyan Sokak’ta Ramazan ayı etkinlikleri başladı

 Germiyan Sokak’ta Ramazan ayı etkinlikleri başladı - 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının gelişi ile birlikte vatandaşlar yaşadıkları şehirlerde herhangi bir etkinlik olup olmadığını sorgulamaya başladı. Kütahya'da Geröiyan Sokak'ta başlayan Ramazan etkinlikleri de renkli görüntülere sahne oldu. Kütahya Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, etkinliğe ilişkin bir açıklama yaptı.

GERMİYAN SOKAK'TA RAMAZAN AYI ETKİNLİKLERİ

Germiyan Sokak'ta başlayan Ramazan ayı etkinlikleri renkli görüntüleri beraberinde getirdi. Kütahya Belediye Başkan Vekili Damcı, ''Göreve geldiğimizden itibaren tarihi Germiyan Sokağımızı her Ramazan ayında bu gibi etkinliklerle buluşturuyoruz. Hem Kütahya’mızı tanıtmak hem de değerli vatandaşlarımızı burada birlik ve beraberlik içinde aile ortamında bir araya getirmek istiyoruz. Kütahya; bir tarih kenti, kültür kenti, sanat kenti. Göreve geldiğimiz ilk yıl, 2020 yılında Ahmet Yakupoğlu Kültür ve Sanat etkinliklerini sizlerle birlikte beraber yaptık. 2021 yılında biliyorsunuz pandemi yaşadık. Pandemide bu etkinliklerimizi yapamadık ama 2022 yılında büyük zaferin 100. yılı, 1922’den 2022’ye dedik. 31 aralık 2022’ye kadar programlarımızı dolu dolu yaşadık. Bu yıl kültür ve sanat sezonumuzun ismini Hisarlı Ahmet olarak belirledik.'' ifadelerine yer verdi. 

19 NİSAN'A KADAR ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Ramazan ayı etkinliklerinin 19 Nisan tarihine kadar devam edeceğinin altını çizen Belediye Başkan Vekili Damcı, ''Ramazan etkinliklerimiz başladı ve 19 Nisana kadar devam edecek. Ayrıca halka açık olarak 10 farklı merkezde iftar programlarımız olacak. Kadir Gecesi Zafer Meydanı’nda hem iftar hem de sahur programında sizlerle birlikte olacağız. Bu yıl içerisinde seramik, çini, sanat ve halk zanaatları kültür yolu etkinliğimize uluslararası bir program ile başlıyoruz. Yine bu yıl Kütahya Festivalinin 46’ıncısını inşallah sizlerle birlikte yapacağız. Tüm programlarımızı dolu dolu sizlerle birlikte yaşamak istiyoruz. Ramazan etkinlikleri programımızın açılışına katılım sağladığınız için şahsım ve Kütahya Belediyemiz adına sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayının da hayırlara vesile olmasını diliyorum.'' diyerek sözlerini sonlandırdı.