Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’ndan Uşaklı gençlere yeni bir stat sözü

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Uşak’a gelerek Uşak Belediyesi Çocuk kent Projesi’nin temelini attı ve yeni bir stadyum için Uşaklı gençlere söz verdi.
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’ndan Uşaklı gençlere yeni bir stat sözü

Uşak’a Ankara’dan karayolu ile gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Dr. İsmail Güneş, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Semiz, bürokratlar ve vatandaşlar tarafından Kalfa Koruluğu tören alanında konuştu.

Uşak Belediyesi tarafından hazırlanan Çocuk kent Projesi temel atma töreninde konuşan Bakan Kasapoğlu, Uşak’ın Aşıklar diyarı olduğunu hatırlatarak, sıcak karşılama için teşekkür etti.

Genç kuşakların aydınlık bir geleceğe kavuşmasına tanıklık ediyoruz

Kasapoğlu; “Son 20 yılda Türkiye, Cumhurbaşkanımızın engin vizyonu ve önderliğinde her alanda büyük devrimler gerçekleştirdi. Alt yapı, eğitim, sağlık, gençlik, spor ve sanayi alanında il il kasaba ve köy köy, Türkiye Yüzyılı eşiğinde bu alt yapıyı daha da güçlü bir şekilde geleceğe taşımanın heyecanını yaşıyoruz.

Örneğin şu anda temelini atacağımız “Çocuk kent Projesi” Burada bir tesisi kurmaktan ziyade, genç kuşakların aydınlık bir geleceğe kavuşmasına tanıklık ediyoruz.

Kaykay pisti deneyap atölyeleri, yürüyüş ve bisiklet parkurları, 40’ yakın alanda sadece çocuklara ve gençlere değil, alilere de hizmet edecek bu güzel proje için başta Uşak Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Bakan gençlerin yeni bir stadyum isteğini kırmadı

Konuşmasının bu bölümünde Uşaklı gençlerin “Yeni bir stat istiyoruz” diye bağırmaları üzerine gençlere seslenen Bakan Kasapoğlu, “Elimiz taşın altına sokmak, Uşaklı hemşerilerimize hizmet etmek için her zaman hazır olacağız. Uşaklı gençler, tüm yurtta olduğu gibi Uşak ilimizde de size güzel bir stat yapacağız. Sizlerin de bu tesisleri en iyi şekilde değerlendirerek Belediye Başkanımızın dediği gibi olimpiyat şampiyonları çıkaracağınıza inanıyorum. Uşak bir çok alanda marka bir şehir. Spor alanında da duyduğunuz bu arzu ve istek için sizleri gönülden tebrik ediyorum.

Uşak’ta 50’den fazla atlı cirit sporu kulübü var. Atlı Cirit Liginde mücadele eden 16 takımdan 8’i Uşak’tan. Bu büyük bir gurur tablosu. Bakanlık olarak bizde bu başarının alt yapısına katkı sağladık. Birazdan cirit sahasının açılışını gerçekleştireceğiz. Uşak için milletimizi için hayırlı uğurlu olmasını dilerim.

Diyoruz ya her alanda dönüşümü başlattık. Uşak’ta 2002 yılında 2 bin 800 olan lisanslı sporcu sayısı, bugün 38 bin 500 oldu. Bu tablo, genç ve spor odaklı siyasetin Uşak’taki izdüşümlerinden birisidir” şeklinde konuştu.

Amatörler Türk sporunun kalbidir

Kasapoğlu; “2002 yılında 68 bin olan amatör spor kulübü sayısı bugün 200 binlere yaklaştı. Bundan sonra bu alt yapı ile bu süreci inşallah daha yukarı taşıyacağımıza inanıyorum. Basketbol potaları ve voleybol filelerini artırıp sporu kolayca ulaşabilir hale getirmek en büyük amacımızdır.

Köyünde mahallesinde ve şehrinde vatandaşımız kolayca spor yapma olanaklarına erişsin istiyoruz.

Uşak’ta Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt yatak sayısını 8 kar artırarak 10 binlere ulaştırdık. Gençlerimize imkân verilirse hayatın her alanında neler yapacağını görüyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Çakın; “Çocuk Kent Projesi en önem verdiğimiz projelerdendir”

Uşak belediyesi Çocuk kenti Projesi temel atma töreni öncesi bir konuşma yapan Uşak belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Çocuk kent Projesi, Uşak için en önem verdiğimiz projelerin başında gelmektedir. Projemizin hayata geçmesi için bizden desteklerini esirgemeyen, vekillerimiz, il bakanımız ve şehrimizin en önemli kurumlarından hayırsever TÜPRAG Altın madeni ve bütün bir şehir olarak üstlendiğimiz bir projedir.

Çocuklarımız başta olmak üzere, gençlerimizin, ailelerimizin hoşça vakit geçirebilecekleri, bir tarafta trafik eğitim parkı, sıfır atık eğitim merkezi, yürüyüş ve bisiklet yolları, içerinde bulunan 16 bin metrekare yapay göleti ile sadece Uşak’ın değil, bölgenin de cazibe merkezi olacak bir proje olduğuna inanıyorum.

Projemizin yanında Gençlik ve Spor Müdürlüğünün devasa spor kompleksi olması da bu iki unsurun birbirine değer katmasına neden olacaktır. Uşak Belediyesi olarak göreve geldiğimizden bu yana vatandaşlarımızın sağlıklı yaşayabilmesi için sportif faaliyetlere büyük önem verdik. Bu amaçla hazırladığımız; “Genç kuşak” projesi ile Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ödüllendirildik. Gençlik ve sporla ilgili tüm projelerimiz bir bir hayata geçiriyoruz. Sosyal projelerimizle, spor projelerimizle Uşak Belediyesi olarak Uşak’ta ulaşmadığımız hiçbir genç kalmadı.

Tüm bu projelerimizin hayata geçirilmesinde bize en büyük desteği, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu vermiştir. Huzurlarınızda kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.

Sayın Bakanımızın desteği ile gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle el ele verip bu yeni yapılacak tesislerden olimpiyat ve dünya şampiyonu Uşaklı sporcular çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

Bakan Kasapoğlu ve yanındakiler daha sonra Kalfa Koruluğunda bulunan atlı cirit müsabakalarının yapılacağı yeni alanı hizmete açtılar. Bakan Kasapoğlu, Uşak’a yapılması düşünülen yeni spor stadyum alanını gezdi.

Daha sonra Uşak Üniversitesi Bir Eylül yerleşkesindeki 2 bin yataklı kız yurdunu hizmete açan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, diğer temaslarda bulunmak üzere harekete geçti. Bakanın Uşak programı akaşam geç saatlere kadar süreceği öğrenildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)