Genç yaşta yitirdiği oğlu adına anaokulu yaptırıyor

Nuri Özyozgat (73) adlı iş insanı genç yaşta yitirdiği oğlu Ayhan Özyozgat adına bir anaokulu yaptırmak için Uşak Valiliği ile protokol imzaladı.
Genç yaşta yitirdiği oğlu adına anaokulu yaptırıyor

Kendisi okumadığı için çocuklar okusun diye merhum oğlu Ayhan Özyozgat adına Ovademirler Mahallesine anaokulu yaptırdığını söyleyen Nuri Özyozgat’ı kutlayan Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak’ta hayırseverlerin özellikle okul yapımına olan büyük katkısına dikkat çekti.

Bugün Uşak Valilik toplantı salonunda çok anlamlı bir protokol imza töreni vardı. Okula gidemediği için eziklik duyduğunu ifade eden Nuri Özyozgat, Ovademirler köyüne anaokulu yaptırdığı için Vali Dr. Turan Ergün ile birlikte protokol defterine imza attı.

Protokol imza töreni sırasında bir konuşma yapan Vali Ergün; ““İlimize güzel bir okul yaptıracağı için Sayın Nuri Özyozgat ve oğlu Sayın Veli Özyozgat’a çok teşekkür ederim. Bence en hayırlı iş, eğitim için yapılandır. Uşak ilimiz özellikle okul yapımı konusunda hayırseverlerin yardımlarına çok alışkın bir ilimiz. Bu zamana kadar ilimizde hayırsever vatandaşlarımız tarafından 60 kadar okul yapılmış. Bunun da ederi 545 milyon TL. Gerçekten ciddi bir rakam. Şu anda da hayırseverlerin yaptırdığı devam eden üç okulumuz var. Sayın Nuri Özyozgat’ın yaptıracağı okulla 4 okul olacak. Bu devam eden 4 okul yatırımın bedeli de 22 milyon 767 TL. İlimize hayırlı olsun. Tüm hayırseverleri okul yapamaya davet ediyorum” dedi.

Oğlu Halil Özyozgat’ile birlikte okul yaptıran İş insanı Nuri Özyogat duygularını, “Aslen Karahallı ilçesinin Karayakuplu köyündenim. Fakirlikten ilk okulu okuyamadım. Evden bir yorgan alarak 13 yaşında Uşak’a geldim. Bütün arkadaşlarım okudu. Bu bende eziklik yarattı. Ben de bu ezikliği gidermek için merhum oğlum adına okul yaptırmaya karar verdim. Şu anda çok mutluyum” şeklinde dile getirdi.

ANAOKULU 6 MİLYON 300 BİN TL’YE MAL OLACAK

Hayırsever Nuri ve oğlu Veli Özyozgat tarafından yaptırılacak olan bu anaokuluna merhum diğer oğlu “Ayhan ÖZYOZGAT Anaokulu” ismi verileceği açıklandı.

Uşak İli; Merkez İlçesi, Ovademirler Mahallesi, 1080 parsel ve 6.375 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı ihtiyaçlarında kullanılmak üzere Özel Projeli, 4 derslikli anaokulu eğitim binası, hayırsever Nuri Özyozgat ve oğlu Veli Özyozgat tarafından yaptırıldıktan sonra , Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilecek.

Okulu yaptıran hayırseverler tarafından projesi özel olarak hazırlanan ana okulun maliyetinin 6 milyon 300 bin TL olduğu belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından projesi onaylanan okulun zemin kattan oluştuğu, inşaatın 25,19 x 28,59 ebatlarında olup taban alanı ve inşaat alanının 632, 50 metrekare olduğu bilgisi verildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)