Genç kaymakam ismi yazılı halı dokudu

Geçtiğimiz Eylül ayında Sivaslı ilçesine atanan genç Kaymakam Funda Hamza, ziyaret ettiği kursiyer kadınlarla birlikte halı dokudu.
Genç kaymakam ismi yazılı halı dokudu

Sivaslı İlçesine bağlı Selçikler beldesinde bulunan Av. Nurettin-Meliha Akarsu İlkokulu ve Sivaslı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliği içerisinde düzenlenen Minyatür Halı Dokuma Kursunu ziyaret eden Kaymakam Funda Hamza, kursiyer kadınlarla birlikte halı dokudu.

Sivaslı Kaymakamı Funda Hamza, Selçikler Belediye Başkanı Osman Çakar, Sivaslı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Özlem Ülker ve Sivaslı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İlker Yelken ile birlikte, Hayat Boyu Öğrenen Mahalle Projesi kapsamında Av. Nurettin-Meliha Akarsu İlkokulu ve Sivaslı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliği içerisinde düzenlenen Minyatür Halı Dokuma Kursunu ziyaret etti.

Hayat Boyu Öğrenen Mahalle Projesi kapsamında Av. Nurettin – Meliha Akarsu İlkokulu hizmet binası içerisinde el sanatları atölyesine dönüştürülen derslikte düzenlenen kursta kursiyer bayanlar ile bir araya gelen Sivaslı Kaymakamı Funda Hamza, kursiyerler ile sohbet etti ve kursiyerlerin katılımlarından dolayı mutluluğunu ifade etti.

İsminin dokunduğu minyatür halı tezgâhında da minyatür halı düğümü atan Genç Kaymakam; : “Halk kültürünün bir öğesi olan el sanatları, kültür değerlerin yaşatılması ve korunmasında rol üstlenmekte, toplumların yaşayışları, inançları ve ekonomik olanakları hakkında bilgi vermekte ve özgün, otantik ve yöresel özellikler bulundurmaktadır. İlçemizin de kültürel bir ögesi olan minyatür halı dokumacılığının ilçemiz kadınları tarafından ilgi görmesi bizleri fazlasıyla memnunu etmiştir. Selçikler Beldemizde düzenlediğimiz bu kursu diğer beldelerimizde ve köylerimizde de uygulamaya koyarak unutulmaya yüz tutmuş meslekler kategorisinde yer alan minyatür halı dokumacılığı mesleğinin gelecek nesillere aktarılması için el sanatları kurslarımıza davet ediyorum. Kursun uygulamaya konulmasında çaba harcayan Sivaslı Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne, Av. Nurettin-Meliha Akarsu İlkokulu Yöneticilerine ve Selçikler Belediyesine teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaymakam Hamza; Hayat Boyu Öğrenen Mahalle Projesi kapsamında düzenlenen kursun 2022-2023 eğitim-öğretim yılında Selçikler Belediyesinde ikamet eden ve el sanatları (halı dokumacılığı) alanında eğitim görmek isteyen tüm kadınları kapsayacak şekilde devam ettirilmesi planlandığını da belirtti.

(SALİH KILINÇ / HABER)