Genç Avukatların Asel’e yardım kampanyasına dramatik bir destek

Sivaslı ilçesine bağlı Pınarbaşı beldesinde yaşayan ölümcül kas hastalığı olan SMA Tip 1 hastası Asel Bebek (3) Uşak Barosu Genç Avukatlar Meclisi tarafından düzenlenen yardım kampanyasına dramatik bir olay damga vurdu.
Genç Avukatların Asel’e yardım kampanyasına dramatik bir destek

Edinilen bilgilere göre; SMA hastalığından çocuklarını yitiren Sümeyra ve Emre Zorbacı çifti, yardım kampanyası düzenleyerek kendi bebeklerini kurtarmak için düzenledikleri yardım kampanyasında biriken 61 bin 700 Dolar’ı, Asel bebeğin yaşaması için düzenlenen kampanyaya bağışladı.

Uşak Barosu Genç Avukatlar Meclisi tarafından düzenlenen kampanyada Uşak Baro Başkanı Avukat Emin COŞKUN gençlere destek olurken, yaklaşan baro seçimlerinde şimdilik tek rakibi olan Avukat Tevfik Şahal’da bir miktar bağışta bulundu.

Gecede Türkiye Barolar Birliği ve diğer illere faaliyet gösteren baroların da küçük Asel’in yaşaması için destek olduğu bildirildi.

SMA Hastası Umut bebek ve Roza bebek için de 510 bin Dolar bağışlamışlardı

Adana'da yaşayan Sümeyra Ayşenur ve Emrah Zorbacı çiftinin bebeği Zeynep İnci'ye 5 aylıkken 'SMA Tip-1' teşhisi konulmuştu. . Zeynep İnci'nin umudu, ABD'de göreceği gen tedavisindeydi. Aile kampanya başlattı, destek yağdı. Ancak 1.5 yaşına gelen Zeynep 29 Mart'ta hayatını kaybetti.

Acılı aile, kızlarının acısını yüreklerine gömüp tedavi için toplanan 800 bin doların 510 binini aynı hastalıkla savaşan 14 aylık Umut Kılıç ve 12 aylık Roza Arı'ya bağışlamıştı. Eksik paraları tamamlanan çocukların, 'gen tedavisi' başlamasını sağlamışlardı.

Asel bebeğin yaşaması için yardım yapmak isteyenler,  aşağıda bilgisi bulunan  valilik onaylı hesaplara bağış yapabilir:

İŞ BANKASI TL IBAN VALİLİK İZİNLİ 

TR61 0006 4000 0013 7400 2527 79 ALICI: RIFAT DİNÇ

PAYPAL:@aselenefes vips:46414082 Mobilpay: 91952494

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler