Geliyor gelmekte olan! Meteoroloji İzlanda soğuklarının geleceği tarihi verdi

Türkiye'de kurak geçen kış mevsimi ardından soğuk havaların başlayacağı tarih verildi.
Geliyor gelmekte olan! Meteoroloji İzlanda soğuklarının geleceği tarihi verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) günlük ve haftalık verileri vatandaşın yakın takibinde yer alıyor. 2023 yılının Ocak ayında mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ayın son gününde yerini soğuk hava dalgasına bıraktı. Yurt genelinde kar yapışlarının hakimiyet göstermesi ile birlikte MGM'nin hava tahmin raporu yeniden gündeme geldi. 

SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR

Kış mevsimi arasında olan aralık ve ocak aylarında Türkiye'de mevsim normalleri üzerinde sıcaklıklar kaydedildi. Ocak ayında mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları şubat ayına yerini soğuk hava dalgasının etkisine bırakacak. MGM'nin uyarısına göre şubat ayı ile birlikte yurt genelinde İzlanda'dan gelen çok soğuk havanın etkisine girilmesi bekleniyor. Buna göre doğu illerinde kar kalınlığının yer yer 100 santimetreye ulaşması beklenirken 4 gün süreyle yoğun kar yağışları olacağı bildirildi. Şubat ayı ile birlikte yurdun kar yağışının etkisi altına gireceği ve İzlanda'dan Türkiye'ye soğuk hava dalgası geleceğini söyleyen uzmanların ardından MGM raporu ile göre, yurdun genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği bildirildi. 

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK

Hava sıcaklığının yurdun iç kesimlerinde de azalacağı, kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarınsa genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.