Gediz Protokolü depremzedelerle iftar yemeğinde bir araya geldi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ildeki depremzedeler ülkemizin çeşitli şehirlerinde misafir edilmeye başladı. Kütahya'nın Gediz ilçesinde misafir edilen depremzedeler için bir iftar yemeği düzenlendi. Gediz Protokolü'nün iftarda bir araya geldiği depremzede ailelerle bir araya gelinen programa vatandaşlar da katılım gösterdi.
Gediz Protokolü depremzedelerle iftar yemeğinde bir araya geldi

Gediz protokolü depremzedelerle iftar yemeğinde bir araya geldi - 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından büyük bir yıkım yaşandı. 11 li etkileyen ve yapı stokunun zayıf olduğu binlerce binanın yıkılması ile birlikte büyük bir barınma sorunu ortaya çıktı. Yaşanan felaketin bilançosu ağırlaşırken binlerce vatandaşımız da farklı illerde misafir edilmek üzere deprem bölgesinden ayrıldı. Kütahya’nın Gediz ilçesine yerleşen depremzedeler için de bir iftar yemeği organize edildi.

GEDİZ PROTOKOLÜ DEPREMZEDELERLE İFTARDA BULUŞTU

Deprem bölgesinden Kütahya'nın Gediz ilçesine gelen depremzede vatandaşlar için iftar programı düzenlendi. Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeden tahliye edilen depremzede vatandaşlar için Gediz Belediye Kültür Salonu'nda Gediz Kaymakamlığı tarafından iftar programı düzenlendi.

Gediz Kaymakamlığı tarafından düzenlenen iftar programına, Kaymakam Hakan Alkan, Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, Protokol üyeleri ve depremzede vatandaşlar katıldı. Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında Kaymakam Hakan Alkan depremzede vatandaşların her zaman yanında olduklarını aktardı.

Oruçların açılmasının ardından program İlçe Müftüsü Sebahattin Turan’ın duasıyla sona erdi.