Gediz Müftüsü Sebahattin Turan'dan Kurban Bayramı'na özel çağrı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Kurban ibadetini yerine getirecek ekonomik durumu olan vatandaşlar şimdiden kurbanlık araştırmasına başladı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kalması ile birlikte Gediz Müftüsü Sebahattin Turan, anlamlı bir mesaj yayımladı.
Gediz Müftüsü Sebahattin Turan'dan Kurban Bayramı'na özel çağrı

Gediz Müftüsü Sebahattin Turan'dan Kurban Bayramı'na özel çağrı - 2023 yılının ikinci Bayramı olan Kurban Bayramı için geri sayım başldı. Kurban Bayramı'nın idrak edileceği tarihler için heyecan artarken kurban kesecek olan vatandaşlar da bütçelerine uygun kurbanlık arayışına girdi. Kurban kesecek olan vatandaşlar için Kütahya'nın Gediz İİlçe Müftüsü Sebahattin Turan'dan bir açıklama geldi.

''KURBANINI PAYLAŞ, KARDEŞİNLE YAKINLAŞ''

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlatmış olduğu “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” projesi çerçevesinde Gediz Müftüsü Sebahattin Turan, kurbanınızı paylaşın çağrısında bulundu. Ülke genelinde ve dünyanın fakir birçok bölgesinde ihtiyaç sahibi insanlara kurbanların ulaştırıldığını belirten Gediz Müftüsü Turan, yurt içi kurban bedelinin 5 bin 950 TL, yurt dışı kurban bedelinin 2 bin 750 TL olduğunu hatırlattı.

MÜFTÜ TURAN'DAN AÇIKLAMA

Gediz İlçe Mütftüsü Turan, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın düzenlediği 2023 yılı vekaletle kurban kampanyası vekalet alımı devam ediyor. Vereceğiniz kurban vekâletleri ülkemizde başta deprem bölgesindeki kardeşlerimiz olmak üzere dünyanın her yerindeki mazlum, mağdur ve mahzun kardeşlerimize siz değerli vatandaşlarımızın cömertliği ve hayrı olarak devletimizin eliyle ulaştırılacaktır. Haydi Gedizimiz’in hayırsever ve gönlü güzel insanları bu fazilete, cömertliğe ve kardeşliğe katılalım. Kurban vekâletlerinizi müftülüğümüze bizzat gelerek veya imamlarımıza ve müezzinlerimize verebilirsiniz. Rabbim bizi her daim hayrın, paylaşmanın ve kardeşliğin yolunda daim eylesin.” ifadelerini kullandı.