Gediz ilçesinde her gün bir cüz bir cami etkinliği

11 Ayın Sultanı Ramazan ayının gelişi ile birlikte İslam aleminin telaşı başladı. İbadetlerini yerine getiren milyonlarca Müslüman, bugün Cuma namazı için bir araya geldi. Kütahya’nın Gediz İlçesinde Ramazan Ayı’nın iki gününde camiler tıklım tıklım doldu.
Gediz ilçesinde her gün bir cüz bir cami etkinliği

Gediz ilçesinde her gün bir cüz bir cami etkinliği - Ramazan ayının 11 aydan daha hayırlı olduğu söyleniyor. 11 Ayın Sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayında ibadetlerini yerine getiren bireyler Cuma namazı vesilesiyle bir araya geldi. Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu, içinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'ni barındıran Ramazan Ayı bu sene Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle buruk başladı. Kütahya’nın Gediz İlçesinde Ramazan Ayı’nın ilk cuma gününde camiler doldu.

HER GÜN BİR CÜZ BİR CAMİ

Ramazan ayının gelişine sevindiklerini diğer taraftan da depremde hayatını kaybedenler ve depremzedeler nedeniyle hüzün duyduklarını söyleyen Gediz Müftüsü Sebahattin Turan, bir açıklamaya yer verdi. Gediz Müftüsü Turan, ''Ülkemizi sarsan depremler nedeniyle Ramazan Ayı’na buruk başlıyoruz. Depremzede kardeşlerimizin yaralarını millet olarak hep birlikte saracağız. Bu çerçevede Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu seneki Ramazan Ayı teması 'Ramazan ve Dayanışma' olarak belirlendi.'' ifadelerine yer verdi. Müftülük olarak depremzedelerin yaralarını sarmak adına gereken gayreti göstereceklerini belirten Müftü Turan, ''Mümin olmanın gereğini yerine getireceğiz.'' diye konuştu.

Ramazan Ayı’nda yürütülecek din hizmetlerinden de bahseden Müftü Turan, ''Din görevlilerimiz merkez, belde ve köy camilerimizde çeşitli vakitlerde mukabeleler okuyacak. İlçe Müftülüğü olarak Gediz'de ilk defa uygulanacak "Her Gün Bir Cüz Bir Cami" etkinliği ile hatimle teravih namazı imkanı olmayan camilerde hatimle teravih namazı kılacağız. Ayrıca Fatih, Uluoymak ile Hacıkadirbey Camiilerinde ve Eskigediz Beldesi İsabey Camiinde hatimle teravih namazı kılınacak. Vaaz irşad ekipleri gerek merkezde gerek belde ve köylerimizde hem erkeklere hem kadınlara vaaz programları düzenleyecekler.'' diyerek sözlerini sonlandırdı. Cuma namazına yoğun ilgi gösterilmesi ise hem vatandaşı hem de kent müftüsünü memnun etti.