Gece 22.00 den sonra yiyecek satan yerler kapanacak

İçişleri Bakanlığı koronavirüs ile mücadele kapsamında valiliklere ek bir genelge daha gönderdi.
Gece 22.00 den sonra yiyecek satan yerler kapanacak

İlimizde de genelge gereği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bazı iş yerlerinin en geç saat 22.00'de kapanması kararlaştırıldı.

Genelgeye göre, içkili ve içkisiz tüm lokanta, restoranlar ile pastane ve benzeri iş yerleri bugün saat 24.00 itibarıyla sadece "paket servis" ve "gel-al" benzeri şeklinde müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek.

Bu kapsamda, lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri iş yerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları sağlanacak, bu alanlara müşteri kabul etmemeleri konusunda gerekli işlemler yapılacak.

Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği il genelinde bugünden itibaren bazı iş yerlerinin en geç saat 22.00'de kapanacağı belirtildi.

Valilik açıklamasında; “Evlere yapılacak paket servis hariç olmak üzere; lokanta, restoran, pastane, kafe, kafeterya, yeme-içme yerleri, kahvehane, kıraathane ve çay ocakları, berber, kuaför, güzellik merkezi gibi iş yerleri, nikah/düğün salonları, halı sahalar ve spor salonları, internet kafeler, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları ve lunaparklar, tiyatro, sinema ve konser salonları, yüzme havuzları, hamam, kaplıca, sauna ve benzeri yerler İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği ilimiz genelinde 4 Kasım'dan itibaren en geç saat 22.00'de kapanacaktır" denildi.