Gazeteci-Yazar Saymaz: "Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir"

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Uşak Şubesi tarafından düzenlenen etkinliğe katılan gazeteci- yazar İsmail Saymaz, 'Kimsesizler Cumhuriyeti” adlı kitabını imzaladı.
Gazeteci-Yazar Saymaz: "Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir"

ÇYDD Uşak Şubesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. yılı nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinliğe konuk olan ünlü gazeteci İsmail Saymaz okurlarıyla sohbet etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ÇYDD Uşak Şube Başkanı Naile Akçay, “Bizler ÇYDD olarak yaklaşık 30 yıldır, Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin ışığında, uygarlık ve çağdaşlık yolunda, demokratik ve laik cumhuriyeti korumak için çalışıyoruz.



Aramızdan bedenen ayrılışının 80. yılında Ulu Öner Atatürk’ü sevgi ve saygı ile anıyoruz. 10 Kasımlar Atamızı anlatma onun fikirlerini yayma günüdür” dedi.

Konuk yazar ve gazeteci İsmail Saymaz, “Bugün sizlere Atatürk'ün iki sözünden bahsedeceğim birincisini şimdi ikincisini sonda söyleyeceğim. Daha sonra anlatacaklarım sizi rahatsız edecek etmeli de. İlk olarak Atatürk'ün birinci sözü "Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir." Siz hiç cumhuriyet işçisi, cumhuriyet öğretmeni, cumhuriyet memuru duydunuz mu? Atatürk sadece savcılara cumhuriyet savcısı demiştir. Cumhuriyete sahip çıkması gereken bazı savcılar kim olduklarını unuttular. Kimsesizlere sahip çıkmadılar.” dedi.

Ünlü yazar, kitabında yer verdiği olayları anlattıktan sonra sözü şöyle sürdürdü:Sonda ki Atatürk sözü de, “Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz” son okuduğu Atatürk sözü de buydu” ifadesini kullandı.