Fuat Oktay komutanın talimatını ilk kez anlattı! 'Savaştayız arkadaşlar'

Binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem Hatay Gaziantep gibi iller başta olmak üzere birçok ilde büyük bir yıkımı beraberinde getirdi.
Fuat Oktay komutanın talimatını ilk kez anlattı! 'Savaştayız arkadaşlar'

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çevre 10 ilin derinden etkilenmesine neden olan 7.7 bve 7.6 şiddetindeki depremin yaşandığı geceye dair anlatılanlar gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay deprem gecesi yaşanan bir olayı anlattı. Komutanın deprem gecesi söyledikleri gündeme gelirken depremin felaketinin büyüklüğü bir kez daha anlaşılmış oldu. 

Binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem Hatay Gaziantep gibi iller başta olmak üzere birçok ilde büyük bir yıkımı beraberinde getirdi. Depremin 14. gününde deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları ekipler tarafından hala devam ederken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay önemli bir olayı anlattı. Deprem bölgesinde bir komutanın havalanan ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle geri inen helikopterler için "Savaştayız arkadaşlar. Gerekirse ölüme gideceksiniz ama gideceksiniz." dediği ortaya çıktı. 

''SAVAŞTAYIZ ARKADAŞLAR''

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından  AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi'nde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank önemli açıklamalarda bulunurken depreme ilişkin konuştu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay deprem gününe ait bir komutanın talimatı ile ilgili olayı anlattı. Deprem için varını yoğunu ortaya koyan askerler, AFAD, madenciler ve Kızılay depremin ilk gününden bu yana her türlü imkanla çalışmaya devam ederken komutanın' savaştayız arkadaşlar' dediği ortaya çıktı. 

Depremzede vatandaşların yaralarının sarılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Fuat Oktay  "Şu anda sahada 76 bin 97 emniyet personelimiz, 64 bin 728 jandarmamız, 41 bin 149 Türk Silahlı Kuvvetlerinden personelimiz, güvenlik görevlimiz karada görev yapmakta. Bunun içerisinde Sahil Güvenlik dahil değil." dedi.

KAMPANYA BAŞLATILDI!

Depremzedelerin konteynır ve çadır dışında barınma taleplerinin olduğuna dikkat çeken Fuat Oktay bunun için bir kampanyanın başlatıldığını açıklarken cümlelerine şu şekilde devam etti;

"Türkiye'de yaşayıp ikinci evi olan ya da yurt dışında yaşayıp Türkiye'de ikinci evi olan, kullanmadıkları evlerini veya yazlık evlerini depremzede ailelerin kullanımına bedelsiz olarak sunmak veya evlerini uygun şartlarda depremzede ailelerin oturması için kiralamak isteyen hayırseverlerimiz, gönül rahatlığıyla evimyuvanolsun.org sitesinden başvurabilirler. Eğer bu siteden başvurabilirlerse bu defa bu evler kaymakamlıklarımız aracılığıyla süreli olarak depremzede ailelerimizin, özellikle dezavantajlı depremzede ailelerimizin, kullanımına sunacağız. Yani ev sahibiyle afetzede kardeşlerimizi karşı karşıya getirmekten ziyade doğrudan, arada kaymakamlığın garantörlüğünde bir sistemi ve süresi bittiğinde de yine aynı kamu otoritesinin garantörlüğünde evinin teslim edileceği bir sistem bu. 

Ola ki evde bazı sıkıntılar olursa o da yine sigorta sistemiyle de sigortalayarak yapılıyor olacak. Yine bu platformda bağışçılarımız, depremzede aileler için kira yardımında da bulunabilirler. Yani birisi kira yardımında bulunursa bir başkası da kiralık verirse onun kirası bağışlanan kiradan ödenebilir."