Fatih Altaylı ABD yaptırımlarının daha başlamadığını iddia etti!

Rahip Brunson olayından sonra krize sürüklenen ABD ile Türkiye ilişkilerinde durum her geçen gün kızışıyor. Amerikan makamı Brunson'un iadesi yapılmadığı taktirde Türkiye'ye yaptırım uygularız diyerek açık açık tehditte bulunmuştu. Açıklamanın akabinden dolar yerinde duramıyordu.
Fatih Altaylı ABD yaptırımlarının daha başlamadığını iddia etti!

ABD ile Türkiye arasında geçtiğimiz günlerde bir kriz yaşandı. Krizin büyümemesi için hiçbir şekilde zemin hazırlanmıyor ve durum her geçen dakika çok daha sert bir hale geliyor. Türkiye'de yaşayan ve ajanlık ile suçlanan rahip Brunson iki ülkeyi tam anlamıyla düşman haline getirdi. Türk adaleti ajanlık suçlulaması ile Brunson için ev hapsi kararı vermişti ve bu karardan sonra ABD makamları jet hızıyla bir açıklama yaparak rahip Brunson'un iadesi yapılana kadar Türkiye'ye çok sert yaptırımlar yapacağız açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklamalardan sonra ise doların TL bazında değeri 5 lira geçmişti. 

ABD SİLAHI DAHA KILIFINDAN ÇIKARDI

Türkiye'ye karşı yaptırımların başladığını biz böylece anlamıştık ama Fatih Altaylı olaya bambaşka bir bakış açısı geçirdi. Fatih Altaylı yaptırımlar alakalı olarak, 'Tabiri caizse ABD henüz Türkiye’ye ateş açmadı. Sadece silahı kılıftan çıkardı' cümlelerini kullanarak aslında ABD'nin daha hiçbir şey yapmadığını söyledi. Bu açıklamayla birlikte biz ekonomide bazı hırsızlıkların yapıldığını anlamaya başladık diyebiliriz. Çünkü Altaylı'nın bu kelimeleri kullandığı yazısında çok net bir şekilde bu durumu fırsata dönüştürenlerin olduğu söyleniyor. 

DIŞ TİCARET HACMİNDE OYUNLAR OYNANIYOR

ABD yaptırımlarının başladığını düşündüğümüz bu zamanlarda Fatih Altaylı'nın bakış açısıyla oldukça farklı yerlere bakmaya başladık. ABD makamlarının bu açıklamasını fırsat bilen şirketlerin Türkiye'ye daha pahalıya mal sattığını düşünmeye başladık ama elbette biz halan ABD ilişkilerinde çok ciddi sorunlarımız olduğunu düşünüyoruz. ABD'li Cumhuriyetci Partinin rahip Brunson'u bir an önce Amerika'ya sokması gerekiyor. Konuyla alakalı olarak ise Recep Tayyip Erdoğan karşılıklı bir iade sürecini değerlendirebileceklerini söyledi. FETÖ ile suçlanan kişilerin Türkiye'ye iadesi konusunda ABD makamları hızlanırsa Türkiye'nin de Brunson konusunda hızlanabileceklerini söyledi.