Evlilik Okulunda dersin konusu; “Çök – Kapan – Tutun” oldu

Uşak Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi (UKAMER) tarafından düzenlenen “Evlilik Okulu”nda bu kez ders; “Çök – kapan –Tutun” oldu.
Evlilik Okulunda dersin konusu; “Çök – Kapan – Tutun” oldu

Kayaağıl Termal Tesislerinde düzenlenen Evlilik Okulu eğitim çalışmasında bir sivil savunma uzmanı, evlilik okulu öğrencisi çiftlere afet ve afet yönetimi, özellikle deprem esnasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler verdi.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın da katıldığı derste, tüm yurtta olduğu gibi saat 18.57’de sirenlerin çalması ile deprem alarmı verildi. Başkan Çakın ve eğitime katılan çiftler, derhal bulundukları masanın kenarına tutunarak yere çöktüler ve elleri ile başlarını kapatarak bir yerlere tutunmaya çalıştılar.

Deprem esansında yapılan tatbikatın başarıyla uygulandığını belirten Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Çök – kapan –Tutun” bugün yani 12 Kasım tarihinde tüm yurtta eş zamanlı olarak yapılmıştır. Tatbikatın 12 Kasım tarihinde yapılmasının nedeni, 12 Kasım 1999 tarihinde yaşadığımız ve birçok insanımızı yitirdiğimiz Düzce Depremi’nin yıl dönümü olmasıdır. Burada yitirdiğimiz tüm canlar için Allah’tan rahmet diliyorum.

Bizde Uşak Belediyesi olarak deprem anında vatandaşlarımızın kendilerini nasıl koruyacakları konusunda bir farkındalık oluşturmak istedik. UKAMER tarafından düzenlenen “Evlilik Okulu’na katılan çiftlerimize hem aile saadeti konusunda, hem de deprem anında neler yapılması hususunda bilgiler verdik.

Tüm yurdumuzla aynı zamanda “Çök Kapan tutun” tatbikatı yaptık. Deprem anında neler yapılması gerekiyorsa sakin bir şekilde onları yapmamız gerekiyor. İnşallah böyle afetler yaşamayız” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)