Evde çocuğu olanlar buraya! Deprem sonrası o meslekte çalışanlar izinli sayılacak!

Depremin ardından yeni kararlar alınmaya devam ederken kamu çalışanlarını oldukça yakından ilgilendiren bir açıklama yapıldı.
Evde çocuğu olanlar buraya! Deprem sonrası o meslekte çalışanlar izinli sayılacak!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin ardından birçok yeni karar alındı. Binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği ve çevre 10 ilde büyük bir yıkımı da beraberinde getiren Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgede çalışmalar ekipler tarafından sürdürülmeye devam ederken 10 yaş altı çocuğu olan vatandaşları ilgilendiren yeni bir açıklama geldi. 

DEPREM BÖLGESİNDE YENİ KARAR!

Depremin ardından yeni kararlar alınmaya devam ederken kamu çalışanlarını oldukça yakından ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Kahramanmaraş merkezli deprem Malatya, Hatay gibi çevre 10 ili etkilerken Malatya'da yeni bir karar alındı. Alınan karar doğrultusunda Malatya'da kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, kronik rahatsızlığı bulunan, hamile ve 10 yaş altı çocuğu olan kadın personelin idari izinli sayılacağı bilgisi verildi. 

Gelecek yeni bir talimata dek söz konusu çalışanların idari izinli sayılacağı bilgisi verildi. Deprem bölgesinde yeni kararlar alınmaya devam ederken Malatya'da söz konusu çalışanların 2. bir talimata dek idari izinli sayılacakları belirtildi. Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Valilik makamınca yapılan değerlendirmede, sağlık, güvenlik, acil çağrı gibi kritik görev alanları hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, kronik rahatsızlığı olan, hamile ve 10 yaş altı çocuğu olan kadın personel ikinci bir talimata kadar idari izinli sayılmıştır. Uzaktan çalışma ve dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma usulleri ise kamu kurum ve kuruluşlarının fiziksel iyileştirmeleri sağlanana kadar yeteri kadar personelle hizmet aksamayacak şekilde kurum amirlerince belirlenen usullerle yürütülmesi hususu kamuoyu bilgisine sunulur.”