Evde bakım maaşı yatan iller! Mayıs ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi sorgulama

Evde bakım maaşı yatan illerin listesi son dönemlerin en sık araştırılan konuları arasında yerini alıyor. Her yeni ayın ilk haftasında hak sahipleri tarafından araştırılan evde bakım maaşı yatan iller listesi merak konusu oluyor. İşte merak edilenler
Evde bakım maaşı yatan iller! Mayıs ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi sorgulama

Evde bakım maaşı yatan illerin listesi hak sahipleri tarafından araştırılıyor. Geçtiğimiz ay evde bakım ödemesi bayram sebebi ile erken yatırılmıştı. Peki, evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Mayıs ayı evde bakım maaşı ne kadar yatırılacak? İşte Mayıs ayı evde bakım maaşı ödemelerine ilişkin merak edilen tüm detaylar

Evde bakım maaşı yatan illerin listesi açıklandı mı? Mayıs ayının gelmesi ile birlikte evde bakım maaşı ödeme listesi hak sahipleri tarafından merak ediliyor. 9 Mayıs evde bakım maaşı yatan illerin listesi açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ

Belirli şartları taşıyan vatandaşlara yatırılan evde bakım maaşı ödemeleri geçtiğimiz ay erken ödenmeye başlamıştı. Mayıs ayı evde bakım ödemeleri her ay olduğu gibi normal zamanında yani ayın 15’inde yatırılmaya başlanacak.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde bakım maaşının ne kadar olacağı her ay merak ediliyor. Geçtiğimiz yıl 5.097,96 TL olarak ödenen evde bakım maaşı ödemesine bu yıl memur maaşlarına göre artırıldı. Memur maaşlarına yılın ilk yarısı için yüzde 49,25 oranında zam gelmişti. Bu doğrultuda yılın ilk 6 ayı için evde bakım maaşı ödemeleri 7 bin 608 TL olarak yatırılacak.

EVDE BAKIM MAAŞI ŞARTLARI NELER?

Ülkemizde binlerce kişinin yaralandığı ve Aile Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak ödenen evde bakım maaşı, şartları ile araştırma konusu olmaya devam ediyor. Evde bakım maaşı şartları neler? İşte evde bakım maaşı almak isteyenlerin taşıması gereken şartlar:

  • Engelli olan kişinin 18 yaşından büyük olması
  • Sağlık raporunda ağır engelli ibaresinin yer alması
  • Engelli vatandaşın bakıma muhtaç olması
  • Hane gelirinin kişi başına düşen ücretin asgari ücretin üçte ikisi olması

Evde bakım maaşı kişiye bakan birinci derece yakına ödenmektedir.