Ev sahibi ve kiracı herkesi ilgilendiriyor! Bakan duyurdu kira artış oranı yasası geliyor

Adalet Bakanı Bozdağ son dakika açıklaması yaptı. Ev sahibi ve kiracılar dikkat hepinizi ilgilendiriyor.
Ev sahibi ve kiracı herkesi ilgilendiriyor! Bakan duyurdu kira artış oranı yasası geliyor

Ev sahibi ve kiracı herkesi ilgilendiriyor! Bakan duyurdu kira artış oranı yasası geliyor - Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren yeni yasal düzenleme hakkında son dakika açıklamasını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptı. 

Son dönemde ev sahibi ve kiracıların sorunlar yaşamasına neden olan kira artış oranı hakkında yeni yasal düzenleme geliyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ söz konusu düzenlemenin seçimden hemen sonra yapılacağını ifade etti. 

KİRA ARTIŞ ORANI ZAM SINIRI İÇİN YENİ YASAL DÜZENLEME GELİYOR!

Yükselen konut fiyatları sonrasında kiralık evlere de rekor zam yapılırken yaşanan artış ev sahibi ile kiracıların da sık sık karşı karşıya gelmesine neden olmaya başlamıştı. Konu hakkında son dakika açıklaması yapan Bakan Bozdağ "Taslak kanun teklifi çalışmamız tamamlanmış durumdadır. Seçim bitti, parlamento faaliyete geçtikten sonra inşallah bu kanun teklif taslağını, yasalaşması dileğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi AK Parti grubuna ve parlamentoya ileteceğiz. Ve akabinde yasalaşma süreci gerçekleşecektir. Şu anda hazırlıklarımız tamam.

Adımımızı parlamento faaliyete geçtikten sonra süratle atacağız. Ara buluculukla ilgili düzenleme biliyorsunuz daha önce çıktı ve şu anda yürürlükte. Kira ihtilaflarının mahkemeye gitmeden ara buluculuk marifetiyle çözülmesi hem bizim kültürümüze hem bizim medeniyetimize hem de komşuluk anlayışımıza daha uygun düştüğü için biz kira ihtilaflarında da mahkemeden önce arabuluculuğu şart koşan bir yasal değişiklik yaptık. Şu anda bu değişiklik de yürürlükte. Bu da elbette meyvelerini verecektir" diyerek fahiş kira artışlarına karşı vatandaşları koruyacaklarını dile getirdi. 

Her iki tarafı da koruyacak dengeli bir düzenlemeye imza atacaklarını belirten Bakan Bozdağ seçimden hemen sonra kanun teklifini meclise sunacaklarını ifade etti.