Eski Uşak Vali Yardımcısı ve eski Karahallı Kaymakamına FETÖ/PDY’den ihraç

Uşak’ta Vali Yardımcısı olarak görev yapan Hüseyin Demirbaş ve 5 ay Karahallı ilçesinde kaymakamlık yapan Muhammet Zencirli’in, İçişleri Bakanlığı tarafından meslekten ihraç edildiği açıklandı.
Eski Uşak Vali Yardımcısı ve eski Karahallı Kaymakamına FETÖ/PDY’den ihraç

Geçtiğimiz Temmuz ayında FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün mülki idare yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt üyeliği şüphesiyle İçişleri Bakanlığı talimatıyla vali yardımcıları ve kaymakamlar açığa alınmıştı.

İçişeri Bakanlığı yürütülen soruşturmanın tamamlanmasıyla, 22 Temmuz 2022'de FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu belirlenen 66 mülki idare amirinin meslekten ihraç edilmesine karar verdi.

Bakan Soylu'nun imzasını taşıyan ihraç listesine ulaşıldı. Listede; 8 kaymakam,1 kaymakam adayı, 14 vali yardımcısı, 2 müfettiş ile 41 hukuk müşaviri yer aldı.

KAYMAKAM ADAYI FETÖCU ÇIKTI

İhraç listesinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun döneminde göreve başlayan ve listede 'kaymakam adayı' olarak yer alan Muhammet Zencirli ismi dikkat çekiyor.

2014 yılında, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Zencirli, 2020 yılının haziran ayında Şanlıurfa Valiliği’nde 45 gün staj gördü. Hemen ardından, 2021 yılının eylül ayında Uşak'a bağlı Karahallı'da kaymakamlık görevine başladı. Burada da 5 ay görev yapan Zencirli, şubat ayında İçişleri Bakanlığı bünyesinde tertip edilen yabancı dil kursu için Ankara'ya gitmek üzere görevden ayrıldığını bildirdiği bir veda mesajı yayımladı.

Zencirli, vedasının ardından tam 5 ay sonra da ihraç edilenler arasında yerini aldı. Göreve yeni başlamasına rağmen listeye girmesi ise FETÖ'nün bu kurumlara hala rahatça sızabildiğinin bir delili oldu.

Daha önce Uşak Vali Yardımcısı olarak görev yapan Hüseyin Demirbaş’ta ayında FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün mülki idare yapılanmasına yönelik geçtiğimiz Temmuz ayında yürütülen bir soruşturma kapsamında görevden el çektirilmişti.

Demirbaş’ın da Zencirli ile birlikte görevden ihraç edildiği açıklandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)