Eski Belediye Binası Uşak'ın Hizmetine Girecek

İsmetpaşa Caddesi’nin girişinde bulunan eski belediye binasının yıkımına başlandı.
Eski Belediye Binası Uşak'ın Hizmetine Girecek

Uşak’ın il oluşunun sembolize eden ender yapılardan birisi olan eski belediye binasının tamamen yıkılarak ve geri çekilerek yerine 2 katlı, önden ve arkadan girişi olan yeni bir yapı yapılması tasarlanıyor.

Uşak’ın sembol yapılarından birisi daha tarih oluyor. Yıllarca Uşak belediye binası olarak hizmet veren eski belediye binasının yıkımına başlandı.

Uşaklıların birbirine randevu verirken “belediye binası önünde buluşalım” dediği bina artık tarihe karışıyor. Daha önceden konu ile ilgili bilgi veren Uşak belediye Başkanı Mehmet Çakın şunları söyledi:

“Eski belediye hizmet binasının yıkılacağına dair söylemler gerçeği yansıtmamaktadır. Biliyorsunuz eski binamız 1953 yılında planlanmış ve 1971 yılında 50 dükkan ve 43 yazıhane şeklinde iki katlı bir hal binası olarak kullanılmaya başlanmış. Bu binanın yapılış amacı belediye hizmet binası olarak değil bir ticaret merkezi şeklindeydi ve bu şekilde hizmet verdi. Daha sonra 28 hisse sahibiyle anlaşılarak ön kısmına dört katlı bir bina yapılıp burası belediye hizmet binası olarak kullanılmaya başlandı. Belediye binasının taşınmasıyla bölgede hareketliliğin azalacak olması düşüncesiyle yeni bir yapının tasarımını ve projesini hazırladık. İsmetpaşa Caddesi’nden yürürken ön kısımdaki dört katlı binanın tarihi Ulu Cami’nin siluetini engellediğini gördük. Şehrimizdeki tarihi ve kültürel dokuyu korumak, sit alanlarımızın korunmasını sağlamak bizim görevimiz. Dolayısıyla öndeki bu hantal dört katlı binayı yıkarak arka kısımla bütünleşecek yeni bir yapının tasarımını ve projesini hazırladık. Burada hem ilave yapacağımız dükkanlarla hem de içeride yapacağımız tadilatla projemizi gerçekleştireceğiz. Daha önceden vezne olarak kullanılan alanlarda dükkanların olmasını, bazı dükkanların yine mülkiyeti belediyemizde kalmak suretiyle vatandaşlarımıza hizmet verecek yapıda oluşturulmasını tasarladık. İkinci katta da yine gerekli düzenlemeleri yaparak, burayı sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte kullanacağımız bir alana dönüştürmeyi düşünüyoruz. Arka kısımdan açacağımız bir girişle de burayı bir bedesten bir arasta haline getirip ticaretin gerçekleşebileceği ve belediyemize gelir sağlayacak bir hale dönüştüreceğiz.”

Yılsonuna kadar, Uşak eski belediye binası ve valilik binasının yıkılması bekleniyor.

(SALİH KILINÇ / HABER)