“Eski belediye binası ne olacak?” sorusunu Başkan Çakın cevapladı

Belediye Başkanı Mehmet Çakın, yıkılan binanın yerine neler yapmak istediğini açıkladı.
“Eski belediye binası ne olacak?” sorusunu Başkan Çakın cevapladı

Uşak’a 67 yıl belediye binası olarak hizmet veren 4 katlı bina yıkıldı. Uşaklıların yerine ne yapılacağı konusundaki meraklarını gideren Belediye Başkanı Mehmet Çakın, yıkılan binanın yerine neler yapmak istediğini açıkladı.

Başkan Çakın, 4 katlı eski belediye binasının 15. Yüzyıldan kalma Ulucami’nin siluetini kapattığını, bu alandaki tarihi dokuyu ortaya çıkarmak ve İsmetpaşa Caddesi ve bölgeye ekonomik işlerlik kazandırmak için yıktıklarını açıkladı.

Çakın, yıkılan binanın yerine neler yapmak istediklerini de şöyle belirtti:

“Belediyemize ait eski bina ne olacak? Birçok vatandaşımızın merak ettiği sorunun yanıtını buradan kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Uşak Belediyesi eski hizmet binasının sonradan yapılan kısmı yıkıldı. Ancak kasap hali olarak kullanılan tarihi bölümse muhafaza edildi.

Yıkılan bina yerine 6 metre geride ve 6 metre daha düşük kotta 2 katlı bir bna yapılacak. Binanın ön kısmında daha ferah ve tarihi dokunun ortaya çıktığı bir meydan açılmış olacak.

Tarihi yapılarla bütünleşen iki katlı binanın ve kasap hali olarak hizmet veren bölümün zemin katlarında oluşturulacak dükkânlar esnaflarımıza yeni bir merkez olacak. Üst katta ise “Esnaf Odaları Birliği” bulunacak.”

(SALİH KILINÇ / HABER)