Ergenekon Ortaokulu Çanakkale'de

Uşak’lı öğrenciler, en önemli kurtuluş mücadelemize şahitlik eden, ecdadımızın kanlarıyla suladığı topraklara Uşak Belediyesi'nin destekleriyle gitti. Çanakkale’ye giden öğrenciler tarihlerini yakından tanıyacak.
Ergenekon Ortaokulu Çanakkale'de

Kültür turlarına ara vermeden devam eden Uşak Belediyesi, Ergenekon Ortaokulu öğrencilerinin Çanakkale turu talebini kırmadı. Geçmişini billen nesillerin geleceğini daha iyi tayin edeceği düşüncesiyle yola çıkan Uşak Belediyesi 45 kişilik öğrenci gurubunu Çanakkale gezisine gönderdi. Öğrencileri Başkan Yardımcısı İsmail Ünal uğurladı.

Hareket öncesi kısa bir açıklama yapan Ergenekon Ortaolulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Handan Ongurlar, "Öğrencilerimizle Çanakkale gezisine gideceğiz, çok mutluyuz. Çocuklarımıza bu imkânı sağladığı için Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin destan yazıldığı yere gideceğiz, bu da bizim için bir mutluluk kaynağı. Çocuklarımızın oraları görmesi ve tarihlerini yaşaması için, bu konuda bize yardımcı olan belediyemize ve Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’a teşekkür ediyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Ünal: ‘’ Öğrencilerimiz, Milli iradenin, milli ruhun nasıl bir şey olduğunu orada görecekler’’

Çocuklarla yakından ilgilenen ve sohbet eden Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, "Belediye Başkanımız Nurullah Cahan beyefendi tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve odalarımıza kültür turları düzenlemekte. Bugün de Ergenekon Okulu’nu Çanakkale’ye göndereceğiz. Çanakkale’nin tabi ayrı bir özelliği var. Öğrencilerimiz ve velilerimiz, ülkemizin destan yazılan topraklarında ecdadımızın mücadelesini bir nebze olsun o havayı teneffüs ederek yaşayacak. Kitaplardan okuyoruz ama yerinde görmek her zaman farklıdır. Çanakkale turuna giden öğrencilerimize kazasız belasız gidip gelmelerini temenni ediyorum. Milli iradenin, milli ruhun nasıl bir şey olduğunu orada göreceklerini umuyorum. Ben gruba hayırlı yolculuklar diliyorum." açıklamalarından sonra grubu Çanakkale’ye uğurladı.

DİĞER HABERLER:

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Anıtkabir'e Uğurlandı

Uşak Marangozlar Esnaf Odası Kapadokya'ya Gönderildi