Engin Ardıç kimdir, neden hayatını kaybetti?

Bugün gelen son dakika haberi ile birlikte Gazeteci Engin Ardıç'ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Ardıç'ın hayatı ve ölüm nedeni ise oldukça merak edildi.
Engin Ardıç kimdir, neden hayatını kaybetti?

Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç'tan bugün üzücü haber geldi. Sabah saatlerinde gelen son dakika habere göre Ardıç'ın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. Hastalık ile mücadele ettiği öğrenilen ünlü gazeteci ise sevenlerini yasa boğdu.

ENGİN ARDIÇ NEDEN HAYATINI KAYBETTİ?

Bugün Sabah Gazetesi tarafından "Sabah Gazetesi yazarlarından Engin Ardıç, tedavi gördüğü Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ardıç, 6 aydır amansız bir hastalık ile mücadele ediyordu." şeklinde yapılan açıklama ile birlikte amansız bir hastalık ile mücadele halinde olduğu ve maalesef bugün yenik düştüğü öğrenildi. 

ENGİN ARDIÇ KİMDİR?

71 yaşında hayatını kaybeden Engin Ardıç, 1952 yışında Trabzon'da doğmuştur. Memur anne babanın çocuğu olan Ardıç 1970 yılında Galatasaray lisesinde 1976 yılında ise Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümü'nü tamamladı. Gazeteciliğe de 1970 yılında başlayan Ardıç, çalışmaya ilk olarak "Tiyatro '70" dergisinde başladı. Reklam yazarlığı, BBC Türkçe yayınlar servisi spikerliği, Cumhuriyet ve Politika gazetelerinde tiyatro ve edebiyat eleştirmenliği, Nokta Dergisi'nde yayın danışmanlığı, Dünya, Sabah, Star ve Akşam gazetelerinde köşe yazarlığı, Inter Star'da yorumculuk yaptı. Elele, Tempo, Playmen dergilerinde de yer almıştı. 

Son olarak da 24 Şubat 2008 yılında Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapan Ardıç'ın kitapları da bulunmaktadır.