Ekrem İmamoğlu açıkladı! İstanbul'daki binalar için bu önlemler alınacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan açıklama ile birlikte İstanbul ili için yapılan deprem hazırlıkları öğrenildi.
Ekrem İmamoğlu açıkladı! İstanbul'daki binalar için bu önlemler alınacak

6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük deprem felaketinin ardından toplamda 11 ilde depremin etkileri hissedilerek binlere vatandaşımızın hayatını kaybettiği ifade edilmişti. Hala devam etmekte olan enkaz kaldırma çalışmalarının yanı sıra hem depremin etkilerinin bulunduğu iller için alınacak olan tedbirler devam etti hem de deprem bölgesi olarak ilan edilen İstanbul ilinde de olası bir depremin etkilerinin hissedilmemesi adına çalışmalar yürütülmeye başlandı. Konu hakkında yapılan çalışmalar merak konusu iken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı son açıklamalarda olası bir deprem ihtimaline karşı dikkat edilmesi gerekenlerden bahsetti. 

BİNA GÜÇLENDİRME ÇALIŞMLARI YAPILDI! 

Özellikle 3 büyük depremin yaşandığı ve en çok kayıbın verildiği olan Hatay'da hala ayakta kalmayı başaran binaların sırlarının öğrenilmeye çalışıldığı ifade edilirken İstanbul'da da olası bir depremde yaşanabileceklere karşın tedbirlerin alınmaya başlandığı açıklandı. Bu tedbirlerden biri olan bina güçlendirmesinin ise hangi yöntem ile uygulanacağı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından vatandaşlara duyuruldu. 

Daha önce geçen 25 yıllık süreçte kentsel dönüşümlere çoktan başlanabileceğinden bahseden Ekrem İmamoğlu, ayakta kalan binanın sırrı olarak karbon elyaf açıklamasında bulundu. Anyakya'da meydana gelen büyük depremlere rağmen yıkılmayan binaların olduğu ve bunun nedeninin merak edilmesi üzere konuya ilişkin kullanılan yöntemin karbon lifli polimerle olduğu açıklandı. 

Konuya ilişkin İmamoğlu tarafından yapılan açıklamalarda "Kaybedilen 25 yıl için içimiz yanıyor. Daha fazla beklemek ölüme davetiye çıkarmak demektir. O yüzden bir an önce karbon elyaf yöntemini İstanbulluların hizmetine sunacağız. Bunun için karbon elyafla güçlendirilecek binaların maliyeti için vatandaşa destek vereceğiz. Güçlendirme bedelini belediye olarak biz ödeyeceğiz, İstanbullular da bunu 3 yıla yayılan taksitlerle geri ödeyecekler. Böylelikle dayanıksız binaların en azından ayakta kalmasını ve ölüm riskinin azalmasını sağlayacağız." şeklinde ifadelere yer verildi. 

Bunlar ile birlikte vakit kaybetmeden riskli binaların depreme dayanıklı binalar olarak değiştirilebilmesi için kentsel dönüşümlere de başlanacaüo öğrenildi.