Ekrem İmamoğlu 700 İETT şoförü alacağını duyurdu! Öncelikli kadın şoför çağrısı yapıldı!
Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan açıklama ile birlikte toplamda 700 İETT şoförü alınacağı öğrenildi. Konu hakkında yapılan duyuruda alınacak olan bu şoförler için "öncelikli kadın" seçeneğinin bulunacağı belirtilirken bunun yanı sıra da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamalarda İETT şoförü olmak için gerekli olan şartlara da değinildi.
İMAMOĞLU DUYURU YAPTI!
Konu hakkında yapılan açıklamalarda "İETT ailemize 700 yeni şoför alımı yapacağız. Bu göreve özellikle kadın şoförlerimizin başvurması çağrısında bulunuyorum." idadeleri ile 700 kişilik alımların yapılacağını ifade eden Ekrem İmamoğlu, bu çağrısı ile birlikte başvuru yapmak isteyen kişiler için gerekli olan başvuru şartlarını da yayımladı.
KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?
İETT şoförü olarak çalışmak isteyen kişiler arasından kimlerin başvuru yapabileceği gibi konuların merak edilmesinin ardından konu hakkında resmi internet sitesinde yapılan açıklamalara göre başvuru şartları şu şekilde verildi;
- Tercihen lise mezunu,
- Otobüs Şoförlüğü deneyimi olan veya bu pozisyonu meslek edinmek isteyen, tercihen farklı marka/model otobüs kullanmış,
- En az 1 yıllık E sınıfı veya yeni D sınıfı sürücü belgesi olan,
- Tercihen SRC - 2 belgesine sahip,
- Psikoteknik belgesi olan,
- Asli kusurlu olarak ölümlü ya da yaralanmalı trafik kazası yapmamış,
- Ceza puanından dolayı ehliyetine el konulmamış,
- Son 3 yılda alkollü araç kullanmaktan dolayı trafik cezası almamış,
- Esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek,
- Güler yüzlü, pozitif, hizmet kültürü gelişmiş, toplu taşıma hizmetlerinde fark yaratmaya istekli,
- İstanbul içi yol bilgisine güvenen kişiler aranmaktadır.
Başvuru yaparak İETT şoförü olarak çalışmak isteyen kişiler için yakın zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklamanın gelmesinin beklendiği ifade edildi.