EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

EKPSS tercihlerinin tamamlanması ile birlikte sonuçlar için bekleyişe geçen adaylar araştırmalarına devam ediyor.
EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Lise, ön lisans ve lisans bölümlerindeki eğitimlerinin ardından Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) giren engelli bireyler 5-14 Ocak tarihleri arasında EKPSS tercih işlemlerini tamamladı. Tercih sürecinin ardından gözlerini sonuçların açıklanacağı tarihe çeviren adaylar resmi bir açıklama olup olmadığını merak ediyor. İlköğretim, ortaokul ve ilkokul düzeyinde kuraya başvuranların yerleştirmeleri ise kura sonuçlarına göre yapılacak.

2023 EKPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adayların memur kadrolarına atamaları EKPSS puanları dikkate alınarak yapılacak. Şubat ayının gelmesiyle birlikte gözler EKPSS yerleştirme sonuçları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) çevrildi. EKPSS yerleştirme sonuçları henüz erişime açılmadı. Değerlendirme işlemleri sonra erdikten sonra tercih sonuçları açıklanacak. Öte yandan geçtiğimiz yıl sonuçlar 17 Şubat tarihinde erişime açılmıştı. Dolayısıyla bu sene de şubat ayının ikinci haftasına kadar sonuçların adayların erişimine açılması bekleniyor. EKPSS tercih-yerleştirme sonuçları ise ''osym.gov.tr'' üzerinden ilan edilecek. Birden fazla puanı bulunan adaylarda ise en yüksek puan kullanılacak.

EKPSS TERCİH SONUCU SORGULAMA EKRANI

EKPSS tercih sonuçları ''osym.gov.tr'' adresinden duyurulacak. Adaylar T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sonuçlarını sorgulayabilecek. Sonuç ekranında adayların yerleştirmesinin yapıldığı kurum yer alacak. Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracak, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğrenecekler.