Eğitimci Vali sürekli okulları geziyor

Öğretmen kökenli Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak’ta eğitime verdiği önemi sürekli eğitim kurumlarına giderek gösteriyor. Burada öğretmen ve öğrencilerle kurduğu iletişim ile Uşak’ta eğitimin sorunlarının çözülmesinde aktif rol oynuyor.
Eğitimci Vali sürekli okulları geziyor

Vali Funda Kocabıyık’ın son okul gezisi , Cumhuriyet Mahallesinde yapımı devam eden okul inşaatı incelemesinin ardından, Öğretmen Mahmut Özgöbek İlkokulu ve Hesna Özgöbek Anaokulu oldu.

Okula gelişinde bahçede öğrencilerin sevgi gösterisiyle karşılaşan Vali Funda Kocabıyık; çocuklarla birlikte fotoğraf çektirdi. Okul idaresi tarafından okuldaki eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgilendirilen Vali Funda Kocabıyık, öğretmenler odasında okulda görevli öğretmenlerle de bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Vali Funda Kocabıyık, Türkiye’de eğitimin öğrenci, öğretmen ve okul sayıları itibariyle büyük bir organizasyon olduğunu, bazı ülkelerin toplam nüfusundan çok daha fazla öğrenciye sahip olduğumuzu, bu yoğunluğa rağmen çok ciddi sorunlar yaşanmadan eğitim öğretim faaliyetlerinin, öğretmen ve idarecilerimizin özverili ve başarılı çalışmalarıyla devam ettiğini vurguladı.

Öğretmenlerle sohbet eden Vali Funda Kocabıyık, aynı bahçede faaliyet gösteren Hesna Özgöbek Anaokulunu da ziyaret etti. Anaokulunda sınıflar ve yemekhanede incelemelerde bulunan Vali Funda Kocabıyık minik öğrencilerle kısa bir süre sohbet ederek, okuldaki faaliyetler hakkında anaokulu müdürü ve öğretmenlerden bilgi aldı.