Ege Belediyeler Birliği'nin yeni başkanı oy birliğiyle Ferdi Zeyrek oldu

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek yapılan oylama neticesinde Ege Belediyeler Birliği Başkanı seçildi.
Ege Belediyeler Birliği'nin yeni başkanı oy birliğiyle Ferdi Zeyrek oldu

Türkiye’de yapılan 31 mart yerel seçimlerinin ardından belediye başkanlıklarında önemli değişiklikler olmuştu. Belediye birliklerinde de yeni dönemin başkanlarının seçilmesi için seçimler yapıldı. Ege Belediyeler Birliği’nde de başkanlık seçimi yapıldı ve yeni dönemde kimin başkan olacağı belirlendi.

Ege Belediyeler Birliği’nin Haziran 2024 meclis toplantısında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek oy birliği ile başkan seçildi. Ege Belediyeler Birliği’nin yeni dönemine Ferdi Zeyrek başkan olarak hizmet edecek.

Ege Belediyeler Birliği’nin 2024 yılı Meclis Toplantısı İzmir’de gerçekleştirildi. Meclis toplantısında yapılan oylama sonucunda Birliğin yeni başkanı oy birliği ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek oldu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Ege Belediyeler Birliği’nin 2024 yılı Haziran ayı Meclis toplantısına katıldı. Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ile üye il ve ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri yer aldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın verdiği önerge ile başkanlığa aday gösterildi. Yapılan oylama sonucunda Başkan Zeyrek, Ege Belediyeler Birliği’nin oybirliği ile yeni başkanı oldu. Başkanvekilliklerine ise, Denizli Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım ile Aydın Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya seçildi.

“Görev ve sorumluluk bilinciyle buradayız”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, oylama sonrasında yaptığı konuşmada, “Bizler, hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsun, milyonlarca vatandaşımızın görev ve sorumluluk bilinciyle buradayız. Bu sorumlulukla daha güçlü birliktelikleri sağlamalıyız. Kutuplaşma, çatışma ve ayrışma yerine, uzlaşı, beraberlik ve işbirliğini hayata geçirmeliyiz. Yerel seçim sonuçlarından da anlaşılacağı üzere vatandaşın en büyük talebi ve mesajı bu olmuştur. Ekonomik krizin, hayat pahalılığının, yoksulluğun her geçen gün derinleştiği bir ortamda bizlere düşen; can yakıcı sorunları gidermek için zaman kaybetmeden çalışmaktır. Halkın refahını, özgürlüğünü, mutluluğunu artırmayı merkeze alan, yeni bir siyaset dilini geliştirmektir. Sürdürülebilir kalkınma, sürdürülebilir demokrasi ve sürdürülebilir özgürlükleri inşa etmektir” dedi.

Ege Belediyeler Birliği’nde eşitlikçi ve demokratik bir anlayış ile yönetim gösterileceğinin sözünü veren Ferdi Zeyrek kendisini destekleyerek bu göreve layık görenlere teşekkür etti. Koordinasyon içerisinde çalışacaklarının altını çizen Ferdi Zeyrek kaybedecek zamanlarının olmadığını vurguladı. Ege Belediyeler Birliği’nin yeni dönemdeki faaliyetleri merakla beklenmeye başlandı.