Efkarlı günlerimize geldi çattı Ramazan

Değerli www.usakgundem.com Okurları… Ramazan ayınız Mübarek ve bereketli olsun.
Efkarlı günlerimize geldi çattı Ramazan

Mübarek Ramazan ayına girerken Allah’ın bizlere emrettiği oruç ve ibadetleri yerine huzurla getireceğiz. Ramazan ayını Allah’ın emrettiği şekliyle yaşamaya gayret etmeliyiz. Bizleri bugünlere kavuşturan Rabbimize şükürler olsun. Bugünlerimizi iyi değerlendirebilenlerden eylesin.   

Ancak Ramazan Ayına girerken güzel ilimiz Uşak’ta neler yaşadık böyle?

Akıl alır gibi değil.

Önce mübarek Ramazan ayının ilk gününde 2 yaşındaki bir bebeğe cinsel istismar ve darp haberleri ile sarsıldık. Bu iğrenç olayın zanlısı Y.E. nin birlikte yaşadığı kadının çocuğuna yaptığı insanlık dışı olay, mübarek Ramazan ayına huşu içerinde girmemize mani oldu.

www.usakgundem.com olarak bu olayı en ince detaylarına kadar sizlere duyurmuştuk. Haberimiz ulusal basının da dikkatini çekmiş ve tüm Türkiye ayağa kalkmıştı.

Ne yazık ki, sevgi ve barış ayı olması gereken mübarek Ramazan ayının ilk gününde Sivaslı İlçesinin ketenlik köyünde yaşanan silahlı çatışmada 1 kişi öldü. 1 kişi de ağır yaralandı.

İddialara göre, iki aile arasında uzun süredir devam eden husumet sonucu sonu ölümle biten olaylara sahne oldu.

 köyde kırsal alanda E.Ö. adlı kişi koyun otlatırken aralarında husumet bulunan Doğan Arslan ve babası Bilal Arslan araçları ile o bölgeye geldi. Haber merkezimize gelen bilgilere göre, araçlarını koyunların üzerine sürerek koyunların zayi olmasına neden oldular.

Bunun üzerine E.Ö. da av tüfeği ile baba Bilal ve oğlu Doğan Arslan’ın üzerine ölüm yağdırdı. Oğul Doğan kaldırıldığı hastanede can verirken, baba Bilal Arslan’ında sağlık durumu kritikmiş.

Aziz Okurum…

İşte barış, sevgi, hoşgörü ayı olan Kutsal ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde ilimiz Uşak’ın ahvali budur.

Yetti mi?

Yetmedi.

Dünyanın başına bela olan koranavirüs illeti ne yazık ki birkaç hafta öncesine kadar “batının nazar boncuğu” olarak gösterilen mavi Uşak’ı da pençesine aldı. Şimdi salça gibi kızarmış durumdayız.

Bu gerçeği hepiniz biliyorsunuz. Ancak yazımın son bölümünde değinmek ve sizleri uyarmak istediğim bir nokta var.

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkili ve tüm çalışanları insanüstü gayretle bu çağımızın vebasını yenmeye çalışıyor.

Kulağımıza gelen bilgilere göre şimdilik servislerde ve yoğun bakımda yatak bulamadıkları için alınmayan hasta yok. Amma bu illete yakalanan hemşerilerimizin sayısı o kadar fazla ki; bazen beklemek durumunda kaldıkları oluyormuş.

İlimizde koranavirüs illeti bu hızla yayılırsa servislerde ve yoğun bakım ünitelerinde yatak bulma sıkıntısı yaşanabilir.

Onun için siz siz olun ne yapın ne edin bu hastalığa yakalanamamaya gayret edin. Gözünüzü seveyim.

İlgili Haberler