Dursun Yalım Fen Lisesi 5. Kuruluş Yılı Etkinliklerle Kutlandı

Sivaslı İlçesinin gözde Dursun Yalım Fen Lisesi Kuruluş Yıldönümü, 9 Ocak’ta Yalım Garden’de düzenlenen programla kutladı.
Dursun Yalım Fen Lisesi 5. Kuruluş Yılı Etkinliklerle Kutlandı

 Okulun kuruluşunda emeği geçen Yalım ailesi de programa ilgi gösterdi. 9 Ocak tarihinin merhum Dursun Yalım’ın vefat günü olması dolayısıyla da daha derin anlamlar içeriyor. Uşak milletvekili Özkan Yalım’ın katkılarıyla babası merhum Dursun Yalım adına açılan fen lisesi ahde vefa borcunu ödemek için kuruluş yıldönümü olarak 9 Ocak tarihini belirledi.
Kuruluş etkinlikleri öncesinde merhum Dursun Yalım adına eşi Birgül Yalım ve ailesi tarafından, her yıl olduğu gibi, bu yıl da okulda lokma döktürüldü. Tüm öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla merhum Dursun Yalım, ikram edilen lokma ile yad edildi.
Yalım Garden ‘da düzenlenen programa, merhum Dursun YALIM’ın eşi Birgül Yalım, kardeşi Mehmet Yalım ve eşi Selma Yalım, oğlu Mustafa Yalımve aile üyeleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından programın açılış konuşmasının Dursun Yalım Fen Lisesi Müdürü Sinan Avcı yaptı. Avcı konuşmasında okulun ilçe için öneminden bahsetti. Kendisi de bir eğitim neferi olan emekli öğretmen Dursun Yalım’ı saygıyla anarak konuşmasını noktaladı.


 Açılış konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmaları sırasıyla; merhum Dursun Yalım’ın kardeşi Mehmet Yalım ve oğlu Mustafa Yalım yaptı.
Konuşmaların akabinde okulun kurucusu merhum Dursun Yalım için hazırlanan sine vizyon gösterimi yapıldı. Gösterim sırasında duygusal anlar yaşandı. Duygu yüklü anların ardından merhum Dursun Yalım’ın sevdiği ezgilerden oluşan müzik dinletisine geçildi. Müzik öğretmeni Serkan Yazgan eşliğinde seslendirilen solo şarkılar büyük beğeni topladı. 
Duygulanan Birgül Yalım küçük bir konuşmayla duygularını dile getirdi. İngilizce öğretmeni Hazal Takmak rehberliğinde hazırlanan halk oyunları gösterimi büyük ilgi gördü. 
Bu eğlenceli dakikaların ardından Dursun Yalım Fen Lisesi 10/A sınıfı öğrencilerinin Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ayfer Yıldırım’ın rehberliğinde drama sergilendi. Maraş yöresine ait “Uyan Sunam” türküsünün canlandırması program son buldu