Dünya GAFAM'dan Büyüktür

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ilginç bir açıklamaya imza attı. Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, yaptığı açıklama ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
Dünya GAFAM'dan Büyüktür

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanından Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat yapılması istenen Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi teknoloji alanında ciddi yatırımlar ve çalışmalar yapmaya devam ediyor. Değişen ve gelişen teknolojiyi ülkece takip ediyor ve son teknolojiyi içeren her gelişmeye destek oluyoruz. Ancak önemli teknoloji devlerinin kişisel verilerin korunması noktasında ne kadar etkili olduğu özellikle son zamanlarda tartışma konusu. Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç da tam olarak buraya değinerek önemli açıklamalarda bulundu.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte pek çok uygulama ve sosyal medya araçları hayatımıza girdi. Sosyal medya ağlarının, internet sitelerinin ve teknolojik cihazların hayatımıza girmesi her ne kadar yaşamımızı kolaylaştırmış olsa da kimi gizlilik problemleri de beraberinde getirdi. Özellikle son dönemde bilindiği üzere Whatsapp’ın gizlilik sözleşmesi sorunu ile bu konu yeniden gündeme gelmişti.

GAFAM’ın Muadillerini Yapmamız Gerek Dedi

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç konuya dair TRT Akademi dergisine önemli açıklamalarda bulundu. Google, Facebook, Amazon, Microsoft, Apple şirketlerinin teknolojideki yeri noktasında her birimizin hemfikir olduğunun altını çizen Koç, bu şirketlerin bizlere dair oldukça önemli bilgilere sahip olduğunu belirtti. Bilindiği üzere Google, dünyanın en büyük arama motoru. Facebook, dünya üzerinde yaklaşık 3 milyar kullanıcısı olan dünyanın en önemli sosyal medya ağlarından bir tanesi. Amazon, dünya çapında bir alışveriş sitesi. Microsoft, en önemli yazılım şirketi. Apple ise cihaz üretimi noktasında dünya devlerinden bir tanesi.

Koç, yaptığı açıklamada Google’ın arattıklarımızdan haberinin olduğunu, Facebook’un bize ait pek çok bilgiye sahip olduğunu, Amazon’un ne satın aldığımızı bildiğiniz, Apple’ın bilgisayar ve telefonlarımızı bildiğini, Microsoft’un kullandığımız işletim sistemini bildiğini belirtti. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğu zaman bu şirketler hakkımızda büyük verilere sahip ve dolayısı ile demokrasi ve özgürlükten bahsedilemez diyen Koç, Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya beşten büyüktür sözüne istinaden Google, Apple, Facebook, Amazon ve Microsoft kelimelerinin baş harflerini alarak dünya GAFAM’dan büyüktür dedi ve GAFAM’ın muadillerini yapmamız gerektiğini iletti.