Doların ateşini çıkardılar! Yaptırım kararından sonra 5 TL oldu

Amerikalı rahip Brunson hakkındaki tutuklama kararından sonra Türkiye'ye karşı yaptırımların Brunson'un bırakılmadığı taktirde yolda olduğunu söyleyen ABD başkanı Trump çok sert bir şekilde eleştirilmişti. Bahsi geçen ekonomik yaptırımlarından etkisi görülmeye başladı ve dolar 5 TL'yi aştı.
Doların ateşini çıkardılar! Yaptırım kararından sonra 5 TL oldu

Türkiye’de gözaltına alınan ve evde hapsine karar verilen Amerika vatandaşı rahip Brunson olayından sonra Amerika’dan şok etkisi yaratan haberler gelmeye başlamıştı. Amerika’nın olaylı başkanı Donald Trump kendi ülkesinde yaptığı bir canlı yayında rahibin salınmadığı taktirde Türkiye’ye çok sert yaptırımlar uygulayacağını söylemişti. Yaptırımların ekonomik etkisi çok büyük olacaktı ve doların dün akşam saatlerinde 5 TL’yi aştığı çok net bir şekilde görüldü. Bu haberi yaptığımız sırada 4.99 seviyelerinde seyreden doların gün sonunda 5 liranın üstünde bir kur değerine sahip olacağını düşünüyoruz.

TÜRKİYE ANDREW BRUNSON KARARINI VERDİ

Tutuklu olunmasına karar veren Türk adaleti Andrew Brunson hakkında bir değişiklik yapmadı. Eğer yaptırımlardan dolayı Amerikalı rahibin tutukluluğu biterse adaletin ne denli işe yaradığı çok net bir şekilde ortaya çıkacak. Bugün çok daha sert bir dalgalanma bekliyoruz dolar ile alakalı ama elbette burada ele alınması gereken konu doların yukarı çıkması değil Türkiye’nin ekonomisine yapılan bir darbedir. 15 Temmuz 2016’da başarılamayan hain darbe girişimini şimdi de ekonomik olarak yapmaya çalışıyorlar ama Türkiye’nin yaptırımlar karşısında ayakları yere sağlam basıyor.

Doların artmasıyla birlikte birçok alanda düşüşler başladı. Birçok şirketin küçülmeye gittiği ve onlarca kişinin bir anda çıkarıldığı ortaya çıkmaya başladı. Türkiye’de ekonomik anlamda çok ciddi bir kriz yaşanıyor. Şirketler ayakta kalmak için küçülmeye giderken birçok alanda zam bekleniyor. Türkiye aslında ekonomik olarak çok kötü bir dönemde, her şeye zam gelecek ve insanlar isyan etmeye başlayacak. Eski Türkiye’yi görmek istemiyoruz ama doların böyle artması bize çok şey kaybettirecektir diye düşünüyoruz ve bir an önce düşüşünü bekliyoruz. Daha 3 lira seviyelerinde iken 4 lira olursa çok kötü olur diyorduk ama şuan 6 liraya doğru ilerliyor.